#IntoTheMusic: BILDTSTAR

23.05.24

In de afgelopen tijd hebben de Friese hardrockers van Bildtstar een enorme opmars gemaakt. Gewapend met hun debuutalbum “Burning After Midnight”, zijn ze langzaam maar zeker de grote podia van Friesland aan het veroveren. En op 1 juni staan ze zij aan zij met hardrock titanen Elegy en Picture op het podium van het Bolwerk.

Het begon allemaal tijdens de donkere dagen van de coronaperiode. Terwijl de wereld tot stilstand leek te komen, vonden de mannen van Bildtstar inspiratie in de chaos. Leadzanger en frontman Simon Wiegersma deelt enthousiast: “We begonnen te schrijven en al snel voelden we dat we een richting opgingen die ons allemaal aansprak.”

Maar waar halen ze hun inspiratie vandaan? Simon legt uit: “Ieder van ons heeft zijn eigen smaak en achtergrond, en dat zie je terug in onze muziek. Van punk tot bluesrock, van hardrock tot metal – het komt allemaal samen in onze unieke sound.”

Maanden van toewijding en hard werk volgden. Bildtstar verzamelde een team van getalenteerde producers Nico Outhuijsse van De Kast en Rick Meijer van Fist Full of Dirt om zich heen en dook de studio in Harlingen in. Het resultaat? Een album waar ze stuk voor stuk trots op zijn: “Burning After Midnight”.

In januari werd de titeltrack van hun debuutalbum uitgebracht. Deze schoot binnen no-time naar meer dan 50.000 streams, waardoor de verwachtingen voor de release van het volledige album hooggespannen waren. In april volgde een knallende show in poppodium Neushoorn, waar het debuutalbum officieel werd gelanceerd. Simon vertelt vol trots: “Het was geweldig om onze droom werkelijkheid te zien worden met een stadionwaardige show vol vuur, motoren en alles erop en eraan.” Het was f*cking vet!”

Terwijl Bildtstar de wereld verovert met hun rauwe energie en onmiskenbare talent, kijken ze al vooruit naar wat de toekomst brengt. Met een recent verworven manager aan hun zijde en plannen voor een heus Bildtstar Festival, is er geen gebrek aan ambitie en creativiteit bij deze band.

Beluister hieronder naar Burning After Midnight van Bildtstar en vergeet je tickets voor het concert van Elegy, Picture en Bildtstar niet te scoren!

Meer nieuws

Meer nieuws