Nieuw album Robert Jon & The Wreck: Red Moon Rising

01.07.24

Op 17 november keert Robert Jon & The Wreck terug naar Poppodium Bolwerk. Na hun vorige optreden in Sneek in 2022, brengen ze dit keer hun nieuwe album Red Moon Rising mee. Deze Southern-rockband trekt dit najaar door Europa en belooft ook in Sneek een onvergetelijke show te geven. Wij hebben alvast geluisterd naar hun nieuwste nummers en geven je een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens hun concert.

Een Zwoele Zomernacht in de Delta

Stel je een zwoele zomernacht voor, diep in het zuiden van de Verenigde Staten. De geur van bourbon doordrenkt de vochtige lucht boven de bayous, terwijl het melancholieke geluid van een slide-gitaar zweeft over de veranda’s langs een rivier in de Amerikaanse delta. Dit is de sfeer die Robert Jon & The Wreck oproept met hun nieuwste album, Red Moon Rising. Hoewel de titel herinneringen oproept aan de iconische Bad Moon Rising van Creedence Clearwater Revival, gaat het album verder dan deze nostalgische verwijzing.

Robert Jon & The Wreck live in het Bolwerk (2022 Ron van Hal)

Van Orange County naar Het Grote Podium

Robert Jon & The Wreck vindt zijn oorsprong in Orange County, Californië, midden in de uitgestrekte metropool van Los Angeles. De huidige bezetting – Robert (Jon), Warreth, Henry, Andrew en Jake – begon zes maanden na hun oprichting in 2011 aan een nationale tournee met 60 optredens. Hun debuutalbum Fire Started luidde het begin in van negen albums, waarvan Red Moon Rising de meest recente is. Dit album werd geproduceerd door de legendarische Kevin Shirley, die eerder werkte met grootheden als Aerosmith, The Black Crowes en Led Zeppelin. Het album wordt uitgebracht door Joe Bonamassa’s Journeymen Records.

Red Moon Rising opent met het vurige ‘Stone Cold Killer’. Dit nummer zet direct de toon voor de rest van het album met zware gitaarriffs, de smaak van whiskey, gebroken harten en soulvolle zang. Het biedt een sonische ervaring die het leven van een doorgewinterde band op tournee weerspiegelt.

Hét Beste Nummer Van De Band

“Ballad of a Broken Hearted Man” is een opvallende track op het album. Henry James begint met een akoestische gitaarintro die doet denken aan Joe Bonamassa’s Mountain Time, gevolgd door slide-gitaar voordat Robert’s zang inzet. De videoclip heeft meer dan 1 miljoen views op YouTube, en terecht, dit is volgens ons één van de beste nummers die de band heeft uitgebracht.

Met ‘Hold On’ en ‘Down No More’ volgen catchy en popperige nummers die het album een radiovriendelijke, meezingbare southern rockfeel geven. Deze tracks versterken het aanstekelijke karakter van het album en bieden een frisse afwisseling.

Een Authentieke Southern Rock Ervaring

Red Moon Rising levert precies wat je van een southern rockband kunt verwachten. Met stevige gelaagdheid van gitaar riffs, soulvolle zang en meeslepende melodieën krijg je een goed gevoel van de zuidelijke roots.

Op zondag 17 november zie je Robert Jon & The Wreck live in Poppodium Bolwerk. Beluister hieronder het album en zorg ervoor dat je je tickets niet vergeet te scoren.


Meer nieuws

Meer nieuws