Poppodium Bolwerk sluit 2023 af met historisch bezoekersrecord

17.01.24

Wij, het team van Poppodium Bolwerk, kijken met trots terug op een buitengewoon succesvol jaar. Na de uitdagende periode van de coronapandemie was het voor ons allemaal in de cultuursector een vraag of het publiek de weg naar de podia opnieuw zou vinden. Na een jaar vol energie en enthousiasme, met 16 uitverkochte shows, kunnen we volmondig bevestigen dat het antwoord ‘ja’ is. Poppodium Bolwerk verwelkomde maar liefst 17.423 bezoekers, een groei van bijna 40% ten opzichte van 2022.

John Schut, onze trotse manager, deelt zijn enthousiasme: “Dit resultaat bevestigt dat we een cruciale rol spelen in het culturele leven van Sneek en omgeving. Het is geweldig dat we zoveel mensen een onvergetelijke avond kunnen bezorgen.” Onze gevarieerde programmering bracht het afgelopen jaar grote namen, opkomend talent en internationale acts naar het podium. Memorabele optredens van De Staat, De Hûnekop, Blaudzun, Drukwerk, Therapy?, Van Dik Hout, Boef, Wild Romance, Broken Brass, Joris Linssen, Focus en vele anderen maakten het Sneker podium tot een bruisende plek. Evenementen zoals Keihurd Festival, Refresh, De Bas & Gitaardag, en de dansconcepten GoodTimes en 80’s Verantwoord waren hoogtepunten van 2023.

De veerkracht van cultuur

Het succes van ons podium stemt Wiebren Buma, Directeur van Cultuur Kwartier Sneek, natuurlijk tevreden. “Het resultaat van Poppodium Bolwerk is bemoedigend na een periode van impact door de coronacrisis op het culturele leven en onze organisatie. Laten we deze koers vasthouden en stap voor stap blijven bouwen aan dit karaktervolle podium.” Het indrukwekkende bezoekersrecord staat niet op zichzelf; ook Theater Sneek sloot 2023 af met prachtige bezoekcijfers. Volgens Buma toont dit aan dat de behoefte aan kunst en cultuur, na een moeilijke periode, groter is dan ooit. “Mensen die weer genieten van een avond muziek in het Bolwerk of een fijne voorstelling bij Theater Sneek laten zien dat cultuur, in al zijn eenvoud, veerkrachtig is.”

50-jarig jubileum van het podium

Poppodium Bolwerk bruist als nooit tevoren. Wat in 1975 begon als een locatie voor bescheiden concerten, is nu uitgegroeid tot een volwaardig poppodium. Met artiesten als Elske DeWall, Erwin Java, Leo Blokhuis, Filter, Brother in Arms, Abel, King King, Gruppo Sportivo belooft 2024 ook veel goeds. En als we vooruitkijken, staat ons in 2025 een jubileumjaar te wachten ter ere van het 50-jarig bestaan van ons podium. Dat gaan we zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Poppodium Bolwerk kijkt dan ook vol enthousiasme en vertrouwen naar de toekomst.

Meer nieuws

Meer nieuws