ABEL weer terug op het podium

19.02.24

Abel, de band die in 2000 doorbrak met de klassieker “Onderweg” komt na 13 jaar met een nieuwe muziek zoals hun single “Zie jij het ook” en een nieuwe EP genaamd “Geen water bij de wijn” .

Zanger Joris: ”De afgelopen jaren ben ik achter de schermen druk veel bezig geweest met het maken van nieuwe muziek. Gewoon omdat ik er weer zin in had; de drang om iets te creëren te groot was. In de nummers die ik schrijf, probeer ik bijzondere momenten vast te leggen.

Zoals je foto’s maakt van gebeurtenissen die er echt toe doen waardoor ze niet langzaam verdwijnen. Momenten met familie, vrienden, de mensen om je heen en al het wonderlijke dat het leven je brengt. Ik probeer het alledaagse en het ongrijpbare te vangen in muziek en er woorden bij te vinden. Kleine en grote verhalen die kleur geven aan de dag en die het waard zijn om verteld te worden.

Hoe mooi is het als mensen iets van zichzelf of van anderen in onze muziek herkennen en daar iets mee kunnen. Als de luisteraar een eigen verhaal vindt in een nummer is dat misschien wel het meest bijzondere moment. Ik hoop dat zij in mijn muziek iets zien dat ik nog niet gezien heb.

Het komende jaar gaat er meer muziek van Abel komen en gaat de band ook weer optreden. Op 01 maart zie je ze in het Bolwerk!

Meer nieuws

Meer nieuws