Wild Romance

rock
za 06 augustus 2022 21:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 15,00
Bestel
€ 10,00

Wie de naam Wild Romance hoort, denkt in eerste instantie aan die gouden periode van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Herman Brood & his Wild Romance groeiden uit tot rocksterren zoals Nederland nog nooit had gekend.

De groep bracht legendarische albums uit als Shpritsz en Cha Cha en scoorde hits als 'Saturday Night', 'Dope Sucks', 'Rock & Roll Junkie' en 'Never Be Clever'. 'Saturday Night’ bereikte zelfs de status van ‘the USA National Break Out’ Hitparade. Het was seks, drugs, rock 'n roll en een hoop opwinding als de band op het podium stond.

Met naast Brood Dany Lademacher, de door de wol geverfde gitarist uit België, die hard rockend als subtiel swingend uit de hoek kon komen. Wat later kwam David Hollestelle. Hij kon net zo venijnig riffen als hij eruit zag. Anno 2022 heeft Wild Romance zowel Dany als David aan boord. Frontman is Jo de Roeck. Otto Cooymans neemt de toetsen voor zijn rekening, de ritmesectie bestaat uit Gee Carlsberg (bas) en Jan 't Hoen (drums).

Wild Romance heeft niet stil gezeten tijdens de pandemie. De mannen zijn de studio ingedoken om aan een nieuw album te werken. Wellicht wordt er vanavond een tipje van de sluier opgelicht. Uiteraard komen ook veel legendarische Brood-hits voorbij.