Programma

VOF De Kunst

40 Jaar
pop
De Nederlandse popgroep VOF de Kunst bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt gevierd. Op de agenda voor de komende maanden staat naast een nieuw album (met bekende hits opnieuw opgenomen maar ook nieuwe songs), een serie club optredens waarvan de eerste plaatsvindt op zaterdag 16 september in Het Bolwerk, Sneek.

Een veelzijdige carrière
VOF De Kunst kan in hun jubileumjaar terugkijken op een meer dan veelzijdige carrière. De band rond zanger/frontman Nol Havens werd opgericht in augustus 1983. Meteen dat jaar staan ze binnen 4 weken nummer 1 in de hitlijsten met Suzanne. Het nummer blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van ‘Susanna‘ worden wereldwijd vijf miljoen exemplaren verkocht. In 1987 zorgt het door Erik van Muiswinkel geschreven Eén kopje koffie opnieuw voor een hit in Nederland. Wat in 1990 aanvankelijk lijkt op een vriendelijk bedoeld eenmalig eerbetoon van VOF De Kunst aan het prachtige oeuvre van Annie M.G. Schmidt, leidt tot een reeks zeer succesvolle kindercd’s. Unieke kinderliedjes worden door de band in een eigentijds jasje gestoken en vastgelegd op met goud en platina bekroonde cd’s. VOF de Kunst speelt drie seizoenen lang mee in Sesamstraat en trekt met hun speciale Kinderpopconcert 8 jaar lang volle zalen. Sinds 2013 treedt VOF de Kunst weer op met hun poprepertoire in Nederland en België. Dit jaar dus met hun 40-jarige jubileumshow.

Retour Sneek
De show wordt met klassieke VOF De Kunst meezingers Suzanne, Eén kopje koffie en natuurlijk Retour Sneek een nederpop feest der herkenning maar er is ook ruimte voor nieuw materiaal, afkomstig van het album dat eind oktober wordt verwacht.

www.vofdekunst.nl