Van Dik Hout

De akoestische sessies
pop

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal groepen dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid.

Voor hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse muziekindustrie ontving de band in 2021 de Gouden Harp. Van Dik Hout is een Nederpopinstituut dat trots is op zijn muzikale verleden, met hits als ‘Stil in mij’, ‘Alles of niets’, ‘Laat het los’ en ‘Meer dan een ander’, maar vooral vooruit blijft kijken.

In tijden waarin livemuziek niet vanzelfsprekend is gebleken, herontdekte de band de magie van het optreden in een kleine en intieme setting. Dit beviel zo goed dat de mannen dit voorjaar een select aantal akoestische shows zullen spelen.

Zanger Martin Buitenhuis: “We kwamen tot de conclusie dat we alleen met ons vieren op plekjes kunnen spelen waar we normaal niet meer komen. Net als vroeger. Instrumenten achter in de bus en gaan! We kijken er enorm naar uit onze muziek weer te laten klinken.”