Therapy? + Bokassa

Noord-Ierse Powerakkoorden
rock
Therapy? komt naar Het Bolwerk! De Noord-Ierse rockband is als sinds 1990 bekend om hun toegankelijke mix van rock, punk en metal.

De band ging altijd hun eigen weg en heeft zich nooit geconformeerd aan de trends. Nog altijd staat de band garant voor staalharde gitaarrock en wereldwijd uitverkochte zalen.

Met hits als ‘Screamager’, ‘Nowhere’, ‘Die Laughing’ en natuurlijk Husker Du’s cover van ‘Diane’ heeft de band een trouwe fanbase opgebouwd. Net voor de pandemie in 2020 bracht de band ‘Greatest Hits (2020 Versions)’ ter viering van het 30 jarige bestaan van de band!

Support: BOKASSA

Het Noorse powertrio Bokassa versmelt riffs en grooves tot een Molotov Rocktail van punk, hardcore, metal en rock. Bokassa heeft op enkele van ’s werelds grootste festivals gespeeld en toerde door heel Europa en Noorwegen, ondersteunde Judas Priest, Mastodon, Baroness en natuurlijk Metallica.

In 2019 werden ze uitgekozen door Lars Ulrich om Metallica samen met Ghost te ondersteunen tijdens hun zomerstadiontour door Europa, het VK en Rusland. De legendarische drummer prees hen als “zijn favoriete nieuwe band” en beschreef hen als “Insanely fucking cool” na het horen van het eerste album van het trio, Divide & Conquer.

Hun debuutalbum werd door critici over de hele wereld geprezen en haalde verschillende “Best of” -lijsten van 2017. Metal Hammer UK noemde het album een van de beste debuten van 2017 en nam het op in hun Top 100 albums van hetzelfde jaar. Hun tweede album Crimson Riders volgde in 2019 en in 2020 brachten ze de digitale EP “Live At The BBC” uit van hun livesessie op BBC Radio 1 in de legendarische Maida Vale-studio in Londen en werden ze genomineerd voor een Noorse Grammy als “Doorbraak van het jaar”. In 2021 ontving de band de prestigieuze Bendiksenprisen van hun Noorse collega-muzikanten.

Bokassa bracht in 2021 hun derde album «Molotov Rocktail» uit op Napalm Records en stond op nummer 18 in de Noorse albumcharts. Het album kreeg lovende kritieken van onder andere Kerrang, Rock Hard, Distorted Sound, Adresseavisen en Metal Hammer.