Programma

The Exploited

Punx Not Dead
punk
vr 11 april 2025 om 21:00
Aanvang concert 21:30 | Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 31,00
va € 28,00
tickets
Het oproepen van rellen, het aanvallen van uitsmijters, het uitdagen van agenten, het bezetten van hotels, vuile praat, lawaai maken, chaos veroorzaken, locaties verwoesten, de overheid haten, regels overtreden, wildplassen, meedogenloosheid en pure punkrock.

Het is duidelijk dat we hier praten over de legendarische Schotse punkband The Exploited. Opgericht in 1979 door de broers Wattie en Terry Buchan en Stevie Ross, geïnspireerd door bands als Sham 69 en uiteraard The Sex Pistols, verwierf The Exploited snel bekendheid. Hun debuutalbum Punk’s Not Dead (1981) sloeg in als een bom en leverde hen zelfs een optreden op in het mainstream-muziekprogramma Top of the Pops.

De optredens van The Exploited haalden vaak het nieuws vanwege de rellen die ermee gepaard gingen, en dat was niet alleen in de beginjaren. In 2003 werd de band bijvoorbeeld de toegang tot Canada geweigerd voor een optreden nadat een groep van 500 fans voor onrust had gezorgd in Montreal.

The Exploited bracht later nog zeven albums uit met teksten over anarchie, politiek en anti-autoriteit. Hoewel de line-up van deze UK 82-punkers in de loop der jaren wat veranderingen heeft ondergaan, is zanger Wattie na bijna 45 jaar nog steeds van de partij!

Niet voor niets hanteert de band het credo: Punk’s not dead! En zolang de band bestaat, zal dat zeker zo blijven.