Programma

The Doors in Concert

Mister Mojo Risin'
rock
De ongeëvenaarde tributeband The Doors in Concert eert de legendarische The Doors.

Stap terug in de gloriedagen van de band, eind jaren ’60, terwijl ze nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm vertolken. De zanger belichaamt niet alleen de looks maar ook de stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont een verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist weet de speelstijl en klank van Robby Krieger perfect te vangen, en de drummer benadert John Densmore tot in de kleinste details.

Authenticiteit is het handelsmerk van deze getalenteerde muzikanten. Ze maken uitsluitend gebruik van originele instrumenten om de authentieke sound van live-concerten van The Doors te reproduceren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. De toetsenist speelt de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met een silver- of goldtop, zoals Ray Manzarek dat deed. Daarnaast maakt de band gebruik van oude Fenderversterkers en originele microfoons.

Volgens de tributeband was het geluid van The Doors op het podium vaak interessanter en puurder dan de studio-uitvoeringen. De bandleden laten zich inspireren door verschillende live-cd’s van legendarische concerten, waaronder Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.