The Casualties + Support

New York City's Finest Streetpunk
punk
za 15 juni 2024 21:30
Poppodium Bolwerk | Deurverkoop: € 23,00
tickets
va € 20,00
The Casualties zijn de stem van de rechtelozen, de gedesillusioneerden en de bezitlozen van deze planeet. Deze straatvechters zijn nog steeds boos en houden nog steeds het hart en de geest van punk levend.

Dit was al het doel van The Casualties toen zanger Jorge Herrera de band samen met tweede zanger Colin oprichtte in 1990. Afkomstig uit New York City, werden ze geïnspireerd door vroege straatpunkers zoals The Exploited, Sex Pistols en Charged GBH. The Casualties slaagde erin deze stijl een nieuw leven in te blazen met zowel hun harde muziek als hun visuals en brachten het naar een nieuw niveau. Nu is hun nieuwe album ‘Chaos Sound’ uitgebracht.

Punk is dood? The Casualties heeft zich nooit iets van die onzin aangetrokken. Wederom geven de New Yorkse stalwarts stem aan de straat met drie vuisten vol verpletterende nummers. In een tijdperk van bezuinigingen, bedrijfsovername van deze planeet en toenemende woede bruist ‘Chaos Sound’ van tegencultuurwoede, vertaald in energieke riffs, blaffende zang en een flinke dosis rock. The Casualties is het echte werk. Punk is niet dood. Ze leveren met ‘Chaos Sound’ het verpletterende bewijs van die stelling.