Programma

The Casualties + Die Nakse Bananen

New York Finest Street Punk
punk
za 15 juni 2024 om 21:00
Aanvang concert 21:30 | Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 23,00
va € 20,00
tickets
The Casualties zijn de stem van de rechtelozen, de gedesillusioneerden en de bezitlozen van deze planeet. Deze straatvechters zijn nog steeds boos en houden nog steeds het hart en de geest van punk levend.

Dit was al het doel van The Casualties toen zanger Jorge Herrera de band samen met tweede zanger Colin oprichtte in 1990. Afkomstig uit New York City, werden ze geïnspireerd door vroege straatpunkers zoals The Exploited, Sex Pistols en Charged GBH. The Casualties slaagde erin deze stijl een nieuw leven in te blazen met zowel hun harde muziek als hun visuals en brachten het naar een nieuw niveau. Nu is hun nieuwe album ‘Chaos Sound’ uitgebracht.

Punk is dood? The Casualties heeft zich nooit iets van die onzin aangetrokken. Wederom geven de New Yorkse stalwarts stem aan de straat met drie vuisten vol verpletterende nummers. In een tijdperk van bezuinigingen, bedrijfsovername van deze planeet en toenemende woede bruist ‘Chaos Sound’ van tegencultuurwoede, vertaald in energieke riffs, blaffende zang en een flinke dosis rock. The Casualties is het echte werk. Punk is niet dood. Ze leveren met ‘Chaos Sound’ het verpletterende bewijs van die stelling.

Streetpunk band Die Nakse Bananen is een naam die bij punkliefhebbers bekend in de oren klinkt. Deze punkband is opgericht in 1990 en ondertussen uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse punkbands. “Ze zetten al jaren dikke shows neer en eigenlijk mag geen enkel Nederlands punkliefhebber zichzelf in de spiegel aankijken zonder deze band minstens één keer te hebben gezien!