Programma

Pestilence + Misanthropia + Drôvich

Dutch Old School Death Metal
metal
za 26 oktober 2024 om 20:00
Aanvang concert 20:30 | Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 22,00
va € 19,00
tickets
Pestilence krijgt al bijna dertig jaar erkenning voor het zetten van de Europese standaard als het gaat om brute muziek.

Waar het succesvolle debuutalbum ‘Malleus Maleficarum’ uit 1988 overwegend trash metal-georiënteerd was, schoof de band in de decennia erna steeds meer op in de richting van de technische death metal. Op hun meest recente schijf ‘Hadeon’ (2018) doet de van oorsprong Enschedese band nog steeds geen concessies als het gaat om melodie, riffs en drumpartijen. Daarmee spreekt Pestilence niet alleen de fans van het eerste uur aan, maar weten de heren ook een nieuwe metal-generatie aan zich te binden.

Misanthropia is een symfonische black/death metal band uit Nijmegen, opgericht in 2005. Ze zetten zichzelf op de kaart binnen de metal scene met hun in 2006 verschenen album Rise of Necropolis.

Drôvich is een driekoppige Friese black metal band uit Dokkum en omstreken. Met invloeden uit de death- en thrashmetal brengen wij een nieuw geluid binnen de Friese black metal scene dat ons uniek maakt. Duistere thema’s, harde riffs en meeslepende melancholiek zijn garanties voor onze muziek en live-ervaring.