Programma

Matt Schofield + Byrchwood

Eén Van De Beste Bluesgitaristen Van Dit Moment
blues
Zijn iconische tonen en melodieuze, vloeiende stijl maken hem tot een van de meest gewilde moderne bluesgitaristen

Matt Schofield

Matt Schofield is een meermaals bekroonde gitarist, vocalist en songwriter. Schofield wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve Britse bluesartiesten van zijn generatie. Hij staat in de top tien van beste Britse Blues-gitaristen aller tijden bij Guitar & Bass Magazine, naast de legendes Eric Clapton en Peter Green. Drie opeenvolgende overwinningen voor gitarist van het jaar en een overwinning voor Album of the Year bij de British Blues Awards maakten hem tot hun Hall of Fame.

Met veel lef en moed heeft Schofield zijn band naar meer dan 25 landen over de hele wereld gebracht. Hij ruilde gitaarlicks met opmerkelijke gitaarhelden, waaronder Buddy Guy, Joe Bonamassa en Robben Ford. Zijn melodische vloeiende stijl, samen met zijn gepassioneerde en emotionele live-optredens hebben hem tot een van de meest gewilde moderne Blues-gitaristen gemaakt.  

Byrchwood

Tim Birkenholz is een gitarist, zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen 3 platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan. Met Ralph de Jongh heeft hij op verschillende albums meegespeeld en heeft hij onder andere met hem op Zwarte Cross en in Paradiso Amsterdam gestaan. Onder de naam Byrchwood gaat Tim zijn eigen muziek de wereld in brengen. 60s/70s geïnspireerde songs levend gemaakt door een power-trio in een energieke live performance.