Programma

Leo Blokhuis

Muziekcollege 'Van Indorock tot Haagse Beat'. Met Medewerking Van Woody Brunings & Chris Latul
theatercollege
In dit muziekcollege neemt Leo Blokhuis, bekend van onder andere Top 2000 à Go-Go, ons mee terug naar de oorsprong van de rock & roll.

De reis voert ons naar het diepe zuiden van de Verenigde Staten, waar we kunnen genieten van muziek van bands zoals die van Ike Turner, Chuck Berry en natuurlijk Elvis. De hoogtijdagen van de rock & roll bevonden zich aan het eind van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig. In Nederland waagden de eerste muzikanten zich aan de rock & roll in de late jaren vijftig, en jonge Nederlanders omarmden deze nieuwe muziekstijl aarzelend. Ouderen keken met verbazing toe hoe hun kinderen helemaal opgingen in deze muziek.

In Nederland waren het vooral Indo’s die de nieuwe muziekstijl omarmden, en zij kwamen juist in grote aantallen naar Nederland in de late jaren vijftig. De indorockers, zoals de Tielman Brothers en de Crazy Rockers, legden een solide basis voor de latere beat- en rockmuziek. Helaas bleven deze bands relatief onbekend, omdat hun kracht vooral lag in live-optredens, die voornamelijk in Duitsland plaatsvonden. Tijdens deze avond zullen Woody Brunings & Chris Latul van The Crazy Rockers aanwezig zijn om te laten horen hoe de vroege rock & roll in Nederland klonk. Daarnaast zullen ze uit eerste hand verhalen delen over de swingende en roerige begindagen van de rock & roll.