Programma

Laurence Jones + Danny Giles

Dé populaire bluesgitarist uit de UK
blues
vr 13 september 2024 om 21:00 Deuren open om 20:30
Aanvang concert 21:30 | Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 28,00
va € 25,00
tickets
Laurence Jones, de meermaals bekroonde gitarist, zanger en songwriter geboren in Liverpool, bracht zijn 8e studioalbum ‘Bad Luck & The Blues’ uit, dat op nummer 1 stond in de officiële Jazz & Blues Charts in Groot-Brittannië.

Geprezen “De toekomst van de blues”, zoals Classic Rock Magazine het treffend verwoordt! Mis de kans niet om Laurence Jones live op tournee te zien optreden. Met zijn indrukwekkende prijzenkast en een plaats in de British Blues Hall Of Fame is hij een van de grootste gitaristen van Groot-Brittannië. Music Radar riep de jonge Laurence uit tot een van de top 10 bluesrockgitaristen ter wereld. Hij heeft podia gedeeld met legendes als Sir Van Morrison, Sir Ringo Starr, Buddy Guy, Jeff Beck, Status Quo en nog veel meer. Buddy Guy nodigde de jonge gitaarsensatie persoonlijk uit op het podium voor 15.000 mensen op het Holland International Blues Festival. Met vele prijzen en meer dan 50.000 verkochte albums. Jones heeft ook opgetreden op enkele van de meest prestigieuze locaties ter wereld, waaronder de Royal Albert Hall in Londen en de Carnegie Hall in New York. “De Britse Blues Rock gitaarsensatie rockt de riffs op zijn nieuwe album” – RollingStone Magazine.

Danny komt uit een familie van muzikanten; muziek zit in zijn DNA. Op 7-jarige leeftijd ontdekte hij zijn passie voor de gitaar. Al op 13-jarige leeftijd stond hij op het podium met de band van zijn vader en nam een jaar later zijn eerste plaat op. Op 14-jarige leeftijd werd Danny toegelaten tot de Academy of Contemporary Music als de jongste student ooit. Dit markeerde het begin van zijn veelbelovende carrière. Tijdens zijn jeugd speelde Danny talloze shows door heel het Verenigd Koninkrijk en deelde hij het podium met enkele grote namen in de muziekwereld. In 2018 begon Danny te doceren aan het prestigieuze BIMM (British and Irish Institute of Modern Music). Zijn sessiewerk omvat opnames voor artiesten in diverse genres en commerciële projecten voor tv en reclame. Daarnaast is hij een vaste demonstrateur op evenementen zoals de London Guitar Show voor merken zoals Eich Amplification, LT Custom Guitars en Alchemy Pickups.

Met meerdere albums en internationale tours op zijn naam, blijft Danny Giles’ carrière groeien. Als gitarist en zanger van de Britse bluesrock powertrio ‘The Danny Giles Band’ brengt hij een krachtige mix van passie en authenticiteit naar elk podium. In september zal Danny het concert van Laurence Jones op akoestische wijze openen!