Programma

Kleine Prijs van Fryslân

Finale Singer-Songwriters
voorstelling
De Kleine Prijs van Fryslân is een talentenwedstrijd voor nieuwe muziekacts in Friesland!
 

De Kleine Prijs van Fryslân is een talentenwedstrijd voor nieuwe muziekacts in Friesland. In het weekend van 15 en 16 april vonden de eerste voorrondes plaats. Hier streden singer-songwriters om een plekje in de finale. De jury hoorde prachtige liedjes en krachtige stemmen en werd verrast door  podiumpresentaties. Wie zijn de finalisten?

Annike

Liedjes gegrepen uit de chaos die men ‘het leven’ noemt. Met haar warme tonen en klanken geeft ze kleur aan ervaringen die herkenbaar zijn voor iedereen. Haar liedjes halen je uit het hoofd, terug in het hart. Met inspiratiebronnen van Racoon tot Janis Ian weet Annike het publiek met zowel Engels als Nederlandstalig repertoire te verrassen. Annike speelt gitaar en uit haar gevoelens en gedachten in muziek. 

Nina

Nina’s nummers gaan over haar gevoel en dingen die ze meemaakt. Ze haalt haar inspiratie uit de absurditeit van de teksten van Spinvis en de tederheid van Maaike Ouboter. 

Floor Bruystens 

Vloeiende melodieën ingekleurd door naar gevoel geschreven teksten. Dat is hoe je de 17-jarige liedjesschrijfster Floor Bruystens omschrijft. Ze maakt zowel Nederlands als Engelstalige muziek, met een eigen stijl. Haar teksten zijn kunstzinnig, poëtisch en herkenbaar. Met muziek probeert ze zichzelf en de mensen om haar heen te begrijpen. 

Else Lena 

Else Lena is een singer-songwriter uit Leeuwarden. Achter de piano bezingt ze emoties die de meeste mensen liever negeren. Else Lena speelt in haar muziek met woorden en met je gevoelens. Haar teksten zijn eerlijk en kwetsbaar. Er is ruimte voor een lach en een traan.

De eindperformance vindt op 24 juni plaats bij ons in het Bolwerk. Wie de beste act is wordt bepaald door een landelijke vakjury.