Programma

Keihurd Festival

Keihurd Losgaan Met Harde Locals
metal
za 21 september 2024 om 15:00
Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 15,00
va € 12,00
tickets
KEIHURD beuken in het Bolwerk! KEIHURD is een jaarlijks terugkerend festival met ruim baan voor Friese acts in het harde segment. Van Thrash tot death metal en van Grindcore tot Oi. Uiteraard zorgen we voor lekker eten zodat jij met een goede drinkbodem KEIHURD kan losgaan.

ATMORAN
Atmoran is een vijfkoppige Friese metalband die zich niet beperkt tot één genre. Met een breed scala aan invloeden, variërend van Opeth tot Sepultura. Brutale vocalen maken plaats voor ingewikkelde melodische gitaarpassages en de vernietigende drums. De band bestaat uit zanger Frank Van der Ploeg, leadgitarist Frank Homma, ritmegitarist Klaas Haaksma, Ian Postma op bas en Max Van der Meij op drums. De jongens excelleren in het leveren van een energieke en boeiende live performance.

INCURSION DEMENTA
Incursion Dementa, een Nederlandse Thrashmetalband, werd in 1987 opgericht door twee metalvrienden Benny Meerstra (gitarist) en Radboud Burgsma (bas) en is gevestigd in Sint Annaparochie (’t Bildt). De band combineert snelle tempo’s, talloze riffs & breaks, instrumentale stukken met snelheid en plezier op muziek. De band’s motto is: als het goed klinkt, moet het ook goed zijn!

STOMA
Grindcore band uit Heerenveen, Fryslân, Nederland. Stoma werd in 1998 opgericht als een project van voormalig drummer Puke Vomit en gitarist Still bier speelden nog steeds in de band Brainshit. Zanger G.O.B. wilde met deze twee een band beginnen jongens genaamd Stoma.

OI58
Oi58 is in 2019 begonnen als eenmalig project met een setlist vol covers van Oi! klassiekers. Dit beviel zo goed, dat al snel tot een doorstart werd besloten. Inmiddels enkele bezettingswisselingen verder zit de vaart er goed in om steeds meer eigen nummers te schrijven en spelen. Inspiratie hiervoor wordt gehaald uit de stad Liwwadden en lokale trots S.C. Cambuur. Zo worden ondermeer het naderende afscheid van het Cambuurstadion bezongen en het happen van een biertje in de kroeg na een drukke week werken. Skitterend Nou!

ZUBZERO
Zubzero levert een vette mix van thrash metal, opgefokte hardcore met groovy riffs en smeuïg gruntwerk. De
band wordt in 1999 opgericht en beukt anno 2023 lomper dan ooit.

DEATH MÖTH
Death Möth is een oldschool deathmetalband die in 2022 begonnen is als project. Het idee kwam van gitarist Ingebord. Sinds begin 2023 bestaat de formatie uit twee dames en twee heren. Gevestigd in Schraard heeft de band een thuisbasis gevonden met twee Fries leden, afkomstig van Bad Speed Boys (Michael) en Marching Through Corpses (Tjeerd). Hun muziek is geïnspireerd door bands als Obituary, Cannibal Corpse en Bolt Thrower.

KRONOL
D-Beat HC sinds 2021 uit de crust van Leeuwarden. Met hun debuutalbum “Release The Pressure” uit sinds begin 2023 en het tweede album in de steigers komt dit power trio de tent afbreken als een stoomlocomotief vol swingende riffs.
SADOTANK

STOFLIK OMSKOT
Uiteindelijk na jarenlang uitstel, opgericht in 2019, met het idee om zo nu en dan es een kroeg plat te spelen. Toch loopt het beter dan verwacht en inmiddels al grotere dingen gedaan dan ooit verwacht. In 2022 ons debuutalbum uitgebracht ´Harksankjes fan de dea’. Hoofdzakelijk bestaat onze muziek uit deathmetal maar ook invloeden uit de punk en hardcore worden ook niet geschuwd.

GROFVUIL
GROFVUIL! Als schoffies deze band begonnen in 1996. Gekapt in 1997 . Nu 2 decennia later oud en lui.

SADOTANK
Godlasterlijke Black/thrashers Sadotank gaan al mee sinds 2007. De band haalt inspiratie uit bands als Sacrofago, Sextrash en Nifelheim en brengt een vulgair en blasfemisch geluid ten gehore.