Programma

Keihurd Festival

Keihurd Los Gaan Met Harde Locals
metal
KEIHURD beuken in het Bolwerk!

KEIHURD is een nieuw jaarlijks terugkerend festival met ruim baan voor fries acts in het harde segment. Van hardrock tot black metal en van hardcore tot punk. De Grillhelden zorgen voor een goede drinkbodem zodat jij deze dag KEIHURD kan losgaan.

BENT OUT OF SHAPE

Deze vierkoppige streetpunk/Oi band uit Friesland is begonnen met muziek maken in oktober 2019. B.O.O.S. (Bent out of Shape) bracht begin 2020 hun eerste demo uit met 7 nummers. Deze demo werd opgepikt door het Duitse label Demons Run Amok entertainment. Dit kwartet heeft met hun nieuwerwete Oi!/street punk al een aantal fantastische releases op hun naam staan. Eind dit jaar staat het debuutalbum op de planning voor dit Friese ‘scenestar ensemble’ bestaan uit (ex)leden van bands als Spirit 84, DSS, No Denial, Dead Horse Running, de Hûnekop en Icepick. 

STOFLIK OMSKOT

Deze Friestalige old school death/thrashmetalband met de nodige punk- en hardcoreinvloeden bestaat pas sinds eind 2020, maar timmert al aardig aan de weg. Stoflik Omskot zingt over seks met een ontbindend lijk en meer lugubere liefdesliedjes.

BLADECRUSHER

Snelle thrash metal, afgewisseld met pakkende headbang riffs en epische gitaarsolo’s. Bladecrusher combineert teksten geïnspireerd door fantasieverhalen met het echte leven om te schrijven over al het goede en slechte waarmee de mensheid tegenwoordig wordt geconfronteerd. Beïnvloed door oldschool thrash bands als Slayer en Exodus, gecombineerd met een meer hardcore crossover sound, brengen ze die rauwe energie waar je niet omheen kunt. 

OPPAKKUH!

Op zoek naar een overdonderende , bikkelharde , maar niet zwaar op de maag liggende muzikale ervaring ? Ééntje die je een leven lang bij blijft , of je snel weer vergeten wil. De 3 ouwe mannen van Oppakkuh doen hun uiterste best om je dit gevoel te geven.Oppakkuh is de erfenis van Murder Inc. III & La Cosa Nostra. Jan, Martin en Mier zullen na 40 jaar samenspel nog altijd hun eigen ding blijven doen, wars van trends en populaire stromingen .Heb je altijd al willen weten hoe 175 levensjaren er nou echt uitzien op een podium?Dan is het wel eens tijd om je oogjes te richten op dit trio uit Gauw, Kimswerd en Heerenveen. Nog een kleine waarschuwing voor het geval je nieuwsgierig bent geworden: Onheil nadert!

SWIMORDROWN

Het Heerenveen-based SWIMorDROWN tovert pure metallic hardcore adrenaline. Het Nederlandse kwintet heeft 14 jaar lang een absolute hel gebracht met dezelfde line-up, die ze graag op dezelfde manier willen voortzetten.

BLOODSUCKER

Geïnspireerd door bands als Cro-Mags, Leeway, Bad Brains, Warzone en Killing Time speelt deze Friese band onvervalste old school hardcore/punk. Blood Sucker bestaat uit voormalige leden van Cornered, Incinerator en Coldblooded. 

ANCESTRAL SIN

De hardcore-/metalband band is afkomstig uit Veenwouden, Friesland. Opgericht in 1990 zijn ze sterk beïnvloed door Engelse en Amerikaanse hardcore- en metalbands uit de jaren tachtig. Ancestral Sin deed dan ook veel shows als support- act voor soortgelijke bands als die tijdens hun Europese tours Nederland aandeden. In die periode (1990-1992) werden veel nummers gemaakt en opgenomen, die vervolgens werden uitgebracht op verzamelalbums of demo tapes.
 
In 1991 werden de demotape Ancestral Sin en de split Stjerre Barre Swier gemaakt, in 1992 gevolgd door de demo Feel It Erupt. Die laatste kan worden gezien als belangrijkste wapenfeit in de eerste vijf jaar van Ancestral Sin. De band ging uit elkaar in 1996 en kwam in 2018 weer bij elkaar, nadat ze een nieuwe drummer hadden gevonden. Vanaf dat moment volgden er gelijk weer optredens en werden nieuwe nummers gemaakt.

BILDTSTAR

Ze klinken misschien als een zak aardappels in de oren. SNEL, RAUW EN HARD dat is waar deze vijf jongens om bekend staan. Van Friesland tot Frankrijk worden er optredens gepind. Met rijke invloeden vanuit de punk, blues, hardrock en 80’s Metal, vormen zij nieuwe originele nummers waar de luisteraar niet aan hoeft te wennen.

BONERIPPER

Boneripper is een nieuwe band en bevat onder andere bandleden uit Armanu Armata, 13Steps en Bladcrusher. Waar de een zich meer focust op NY-Hardcore met trashinvloeden, richt de ander zich meer op Metallic Hardcore. 

DEADSPEAK

Als je hart sneller gaat kloppen van ‘old school’ death metal in de stijl van Death, Benediction, Master en (vroege) Morbid Angel ben je bij Deadspeak aan het juiste adres! Dit trio uit de regio Heerenveen bracht in 2022 hun debuutalbum ‘Dissolve the Dreams’ uit op het Raw Skull Recordz label en stond onder andere op Pitfest. 

mede mogelijk gemaakt door: