John Wright Celebration

Een viering van John Wright door Allan Taylor, Kenny Speirs, Joe Topping & Joe Wright
folk
zo 13 oktober 2024 15:30
Noorderkerkzaal - Oud Kerkhof 11 | Deurverkoop: € 27,00
tickets
va € 24,00
In 1997 benaderde de Britse muzikant John Wright muziekpromotor Dave Tearney met het idee om samen concerten te organiseren in Nederland. Hun samenwerking resulteerde snel in optredens van de John Wright Band door het hele land. Deze concerten werden gekenmerkt door drukbezochte zalen en vaak uitverkochte shows, waaronder in Sneek, waar John's prachtige, melodieuze stem het publiek diep raakte.

Op 8 februari 2008 is John Wright plotseling overleden. Vorig jaar, vijftien jaar na zijn overlijden, hebben we deze gebeurtenis herdacht met een gedenkwaardig concert. Dit jaar eren we John’s muzikale nalatenschap met een bijzonder evenement, waarbij enkele van zijn muzikale vrienden zullen optreden.

Allan Taylor, een van de laatste reizende troubadours die de sociale en artistieke revolutie van de jaren zestig heeft doorstaan, deelde regelmatig het podium met John Wright. Dit jaar zal hij voor een laatste keer naar Nederland komen, inclusief Sneek, om John te eren.

Kenny Speirs heeft al vijfentwintig jaar een prominente plaats in het nationale en internationale folkcircuit, mede dankzij zijn tijd bij de John Wright Band in de vroege jaren negentig. Vanuit Schotland heeft Kenny met de band de reis gemaakt van lokale pubs en clubs naar enkele van de grootste festivalpodia in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Joe Topping en Joe Wright waren beide bandleden in de latere jaren van John’s band. Net als vorig jaar kijken ze ernaar uit om naar Sneek te komen voor deze bijzondere viering. Tijdens het concert zullen ze verhalen delen en liedjes zingen uit hun tijd bij de John Wright Band.