Programma

Jimmy Rosenberg Trio

Dé Gypsyjazz Gitaarvirtuoos
jazz
Muziekcritici zagen in de pas 9-jarige Jimmy Rosenberg de opvolger van gitaarlegende Django Reinhardt

De meestergitarist Rosenberg was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige, echte opvolger van Django Reinhardt. Op tienja­rige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documen­taire Django’s Legacy, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten.

Hij trad op door heel Europa. Van het Concert­ge­bouw tot Django­fes­ti­vals in Oslo en Parijs. Een carrière waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduw­kant van het leven.

Na jaren van stilte pakte hij de gitaar weer op. Meteen waren daar weer lovende kritieken. In 2022 werd hij prompt geboekt als sterspeler op het Jazz Festival in Milaan en keerde hij in de zomer van dat jaar ook terug op het podium van Samois-sur-Seine, het beroemde Django Reinhardt Festival in Frankrijk. Ondertussen stromen de aanvragen van over de hele wereld opnieuw binnen.