Programma

Heroes of Rock ft. Bert Heerink en André Becker

Akoestische (Hard)rockklassiekers
rock
Bert Heerink (ex Vandenberg, Kayak en Jan Akkerman) en André Becker (Pink Floyd Project) leerden elkaar kennen tijdens de succesvolle optredens van de Nederlandse tributeband Pink Floyd Project met o.a. Bert als zanger en Andre als gitarist.

De uitverkochte theaters in binnen- en buitenland en het succes waren zéker een factor om elkaar beter te leren kennen; maar het besluit om ook sámen een project op te zetten had alles te maken met twee dingen: even uit de grote zalen stappen en terugkeren naar de kleine; én hun gedeelde liefde voor (hard)rockmuziek. Hun eigen “Heroes of Rock” bleken verrassend vaak overeen te komen en zo ontstond een repertoire van nummers die, akoestisch gespeeld (één gitaar en twee stemmen!), een verrassend effect blijken te hebben, wanneer ze klein maar krachtig worden uitgevoerd!

U hoort bewerkingen van klassiekers als ‘The Eye of the Tiger’ (Survivor), ‘Jump’ (Van Halen), ‘I want to know what love is’ (Foreigner) en natuurlijk Bert Heerink zijn wereldhit ‘Burning Heart’ (VandenBerg).

In twee sets van ongeveer 55 minuten per set, verzorgen Bert en André een onvergetelijke avond vol nostalgie en herkenning. De songs worden ondersteund door bijzondere verhalen en leuke anekdotes, over de roerige tijd die met name Bert Heerink, als rockster in de jaren ’80 in de USA en Japan zoal heeft meegemaakt.

Zanger Bert Heerink werd in de jaren 80 bekend als de zanger van de rockband Vandenberg en scoorde de wereldhit ‘Burning Heart’. Daarna is Heerink niet meer van het podium af geweest. Een Nederlandstalige carrière volgde, nadat de buitenlandse tournees waren geëindigd, met een gouden plaat (en afgelopen juli 6 x platina red.) als beloning voor de Top 10 hit ‘Juli July’. Heerink schitterde daarna jaren lang als frontman van Kayak, waarmee hij vier albums maakte. Nu is Heerink zanger bij o.a. Jan Akkerman’s My Brainbox en Royal Flush.

Bij de laatst genoemde band ontmoet hij André Becker, gitarist en ‘geestelijk vader’ van Pink Floyd Project. Deze band steeg in korte tijd tot grote hoogte en wordt al enkele jaren gezien als een van de beste Pink Floyd tributesbands van Europa. Succesvolle tournees volgen in binnen en buitenland. Becker scoorde in 2012 een hit met de Oostenrijkse zanger Falco Luneau en speelde onder meer met Waylon en Van Dik Hout.