Hang Youth + Maria Iskariot

Leg De Zuidas In As
punk
Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband.

In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort als wel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen.

Begin mei 2021 kwam de nieuwe plaat HET K-WOORD’ uit, en aangezien het kapitalisme tot op heden niet is gevallen, is de band genoodzaakt om nog meer albums uit te brengen: te beginnen met de splinternieuwe EP ‘BEN JE BANG?’ die afgelopen voorjaar het licht zag.

Maria Iskariot

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars. 

De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Het gaat over het anders willen, maar niet weten hoe – en uiteindelijk beseffen dat ook jijzelf een welwillende klootzak bent. 

De eerste EP komt uit dit najaar.