Programma

Erwin Java’s travel party ft. Erwin Nyhoff play Cuby & the Blizzards

Bluesweekend
blues
Bluesweekend met Erwin Java's travel party ft. Erwin Nyhoff play Cuby & the Blizzards

Onder de noemer “ERWIN JAVA’S TRAVEL PARTY FEATURING ERWIN NYHOFF PLAY CUBY & THE BLIZZARDS” wordt een ode gebracht aan Harry “Cuby” Muskee en zijn Blizzards. Dit naar aanleiding van het succesvolle optreden op het Holland International Blues Festival dat in 2022 in Grolloo plaatsvond.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van eerdergenoemde Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World maar verliet deze band in 2018 om andere uitdagingen aan te gaan. In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’ .

Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Na de versoepeling van de corona-maatregelen per 1 juli 2020 tourt Java onder de naam ” Erwin Java’s Travel Party ” waarmee hij vanaf september 2020 ook regelmatig te horen en te zien was in het live-TV-programma Veronica Inside. In september 2021 werkte deze band mee aan het muziektheaterproject “Muskee- So many roads” dat 20 keer succesvol werd opgevoerd op een vaste locatie in Assen.

Vocalist in dit project was de uit Dalfsen afkomstige zanger Erwin Nyhoff (1972). Nyhoff, vanaf begin jaren 90 gepokt en gemazeld in het circuit (van Pinkpop tot afwasser tot Voice of Hollandfinalist) en evenals Muskee een “plattelandsjongen” , bleek de perfecte keus om in de huid van Harry Muskee te kruipen zowel als persoon maar ook als zanger. Samen met de band werden sublieme vertolkingen van de muziek van Cuby & the Blizzards neergezet.