Elske DeWall

Exclusieve Clubshow Met Band
pop
vr 02 februari 2024 21:00
Poppodium Bolwerk | Deurverkoop: € 21,00
tickets
va € 18,00
Het handelsmerk van zangeres Elske DeWall is soulvolle nummers met duidelijk invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country. Elske is een graag geziene muzikale gast bij DWDDen RTL Late Night en had bijzondere samenwerkingen met o.a. Jonathan Jeremiah, Lionel Richie en het Metropole Orkest.

Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. In dezelfde periode ontdekte ze dat ze goed kon zingen, waarna ze werd toegelaten aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008werkte ze mee aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’ en werd het memorabele jaar afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music. In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes.

Na een optreden op Eurosonic Noorderslag en bij ‘De Wereld Draait Door’ blijft ook bij diverse DJ’s haar talent niet onopgemerkt; 3FM benoemde haar totSerious Talent en met de nodige regelmaat is ze te gast in de diverse radioprogramma’s. In 2017 wordt Elske DeWall uitgenodigd om de rol van Maria te vertolken in ThePassion. En dat doet ze op indrukwekkende wijze. In de live TV uitzending van uit Leeuwarden zingt ze naast de twee Friestalige nummers “In Nije Dei” en “Werbisto” de Nederlandstalige nummers “Dat ik je mis” en “Heb het leven lief”. Dezelaatste staat de volgende dag op 1 in de iTunes top100. Elske is vervolgens tehoren en te zien in vele radio-en tv-programma’s.

In 2019 zet Elske een nieuwe stap: het schrijven van Nederlands repertoire meto.a.Alain Clark, Edwin Evers en MarcelFisser. Eind januari 2020 kwam haar eerste zelf geschreven Nederlandstalige single uit.In 2021 zingt zij de titelsong ‘T Nije Doarp’van de nieuwe Kameleon film vanSteven de Jongmet een Friese tekst op het overbekende nummer Het Dorp van Wim Sonneveld