Programma

Bolwerk Bluesfestival met Bintangs, Livin' Blues en Flavium

Dutch Blues Hall of Fame Lineup
blues
za 18 januari 2025 om 20:00
Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 27,50
va € 24,50
tickets
Duik in de rauwe wereld van de blues op het Bolwerk Bluesfestival, ter ere van ons 50-jarig jubileum in 2025. Met optredens van de legendarische bands Bintangs, Livin' Blues en Flavium wordt het een avond vol onversneden bluespower. Verwacht geen poespas, maar wel echte, pure muziek die recht uit het hart komt! Dit is dé gelegenheid om je onder te dompelen in de authentieke klanken van de blues, gespeeld door de grootheden van het genre. Alle bands maken onderdeel uit van de Dutch Blues Hall of Fame.

Bintangs:

Bintangs is een van de oudste Nederlandse popgroepen. De groep werd in 1961 opgericht door Frank en Arti Kraaijeveld. De band staat bekend om zijn ruige rhythm & blues en het rauwe stemgeluid van Frank Kraaijeveld. Bintangs is nog steeds een enorm energieke band die elke zaal in vuur en vlam zet. Het zestigjarig bestaan kon vorig jaar niet worden gevierd, dus dat gebeurt nu alsnog met een tournee, een boek (Be Frank) en een nieuwe cd (These Hands). ‘Ridin’ on the L & N’, ‘Mona Lisa’ en ‘Travelling in the USA’ zijn enkele van de vele hits die De Bintangs op hun naam hebben. Op dit moment bestaat de band uit Dagomar Jansen, Marco Nicola, Burt van der Meij en uiteraard Frank Kraaijeveld. De Bintangs zijn onlangs opgenomen in de Dutch Blues Foundation’s Hall of Fame.

Livin’ Blues:

Er is een nieuw album, een documentaire en nu dus ook een tour. Op vrijdag 29 november staat Livin’ Blues in Patronaat. Niet met de eerste line-up maar wel met een blik aan gerenommeerde bluesmuzikanten! Livin’ Blues werd in de jaren zeventig opgericht door Nicko Christiansen en Ted Oberg, met toen nog in de line-up Cesar Zuiderwijk en Henk Smitskamp. De band scoorde verschillende Europese hits en staat nu zo’n 50 jaar later nog steeds op het podium. In 2008 ontving de band de Nederlandse Nationale Blues Award en vorig jaar kwam daar nog de prachtige docu ‘Rock City, the life we live’ bij.

Flavium:

Flavium behoort tot de meest toonaangevende bluesbands van Nederland. Al jaren is de band actief op blues- en festivalpodia in ons land en onder andere Duitsland, België, Engeland en Ierland. Bluesklassiekers ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down and Out’ bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. Wie denkt dat blues vrij statisch is komt bedrogen uit, want deze band swingt als geen ander. Spetterende solo’s, oogstrelende blue(s) notes, zeer fanatieke treinblues, het komt allemaal langs tijdens een optreden en werd vastgelegd op meer dan tien lp’s en cd’s.