Programma

Big Daddy Wilson + Harlem Lake

Blues Is A Feeling
blues
vr 22 november 2024 om 20:00
Aanvang concert 20:30 | Poppodium Bolwerk , Deurverkoop: € 23,00
va € 20,00
tickets
Amerikaanse blues-singer-songwriter Big Daddy Wilson en zijn oude begeleidingsband The Goosebumps Bros. zullen in 2023/24 door Europa toeren en het nieuwe album Plan B presenteren, dat samen is opgenomen en geproduceerd.

De liveshow bevat nummers van het nieuwe album en een selectie klassiekers uit het brede repertoire van Big Daddy Wilson’s carrière.
Via de verschillende nummers van het programma nemen Big Daddy Wilson & The Goosebumps Bros. het publiek mee op een unieke muzikale reis die de vele nuances van zwarte muziek doorkruist, variërend van rootsblues tot klassieke soul, van folk tot hedendaagse urban grooves.

Harlem Lake werd pas 4,5 jaar geleden opgericht, maar maakte al veel van de ergste bandnachtmerries mee: een band break-up en een regering die jarenlang alle concerten annuleerde vanwege de wereldwijde pandemie. Desondanks vonden ze een briljante nieuwe ritmesectie, gebruikten ze de vrije tijd om een album op te nemen en in 2022 werd hun doorzettingsvermogen en harde werk eindelijk beloond. Door het winnen van de European Blues Challenge verzekerden ze zich van een succesvolle festivalzomer.

Terwijl de heren en dame enthousiast zijn voor de toekomst en werken aan hun 2e studioalbum, is het nu tijd om hun huidige succes te vieren met een live-plaat, genaamd Volition Live.
De nummers op ‘Volition Live’ bevatten allemaal de rauwe energie waar de concerten van Harlem Lake om bekend staan. Met meeslepende solo’s en zang schuwt Harlem Lake geen enkele emotie. Al die gevoelens worden gedreven door het collectief van hun XXL-band. Extra-extra-large omdat de band uit 5 leden bestaat, maar voor speciale gelegenheden brengen ze een blazerssectie en achtergrond-zangeressen mee. En zonder hen zou een live plaat uiteraard niet compleet zijn.

Op Volition Live toont Harlem Lake een schaarse virtuositeit met dynamische tracks en verfrissende songwriting, die de luisteraar doet denken aan bands als de Tedeschi Trucks Band en Joe Cocker zijn Mad Dogs & Englishmen. Ze slagen erin om de covers op het album als nieuw te laten klinken. Lead zangeres Janne Timmer zingt met overgave, alsof ze de verhalen van de muziek zelf beleeft. De band speelt niet enkel hun eigen werken na, maar geeft die verdieping met solo’s waarin de band de luisteraar omarmt met rijk muzikaal vakmanschap.