Bas & Gitaardag

Dé dag voor bas- gitaristen en liefhebbers!
intern-evenement
De Bas & Gitaardag komt er weer aan! Dit evenement met livemuziek, een documentaire (Rock City), een gitaarmarkt en workshops biedt snaarridders een uitgelezen kans om hun vaardigheden uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen. De Bas & Gitaardag vindt plaats op zondag 21 april in het Atrium en Het Bolwerk.

Vaste onderdelen van de dag zijn onder andere optredens in het Bolwerk, een masterclass gegeven door Tim Birkenholz, workshops verzorgd door docenten van het Atrium en een optreden van Atriumleerlingen. Deze onderdelen zijn geheel gratis. Aansluitend is er ook een optreden in het Bolwerk van Gruppo Sportivo. (de markt is vrij toegankelijk, voor het concert van Gruppo Sportivo dienen ticket te worden aangeschaft via de bovenstaande link)

Programma
12:00 uur: deuren open
12:00 – 13:30 uur: workshops
12:45 uur: start documentaire in Theaterstudio/ Noorderkerk “Rock City” incl. Q&A Hans Vandenburg
13.30 – 14:15 uur: masterclasses Tim Birkenholz
14:15 uur: Gitaarensemble Atrium op Atriumplein
15:00 uur: deuren open van Het Bolwerk
15.30 uur: optreden in Het Bolwerk van Gruppo Sportivo

Tijdens de Bas & Gitaardag is er ook een gitaarmarkt van 12:00 – 15:30 uur op het Atriumplein met:

– Skunk’s Sneek: biedt LP’s aan
– Lauw Schoenmaker Sneek: biedt gitaarriemen op maat en naar smaak aan
– Gitaarboetiek IJlst: biedt vintage gitaren, onderdelen, tweedehands
muziekinstrumenten en accessoires aan
– Hal Leonard Europe: biedt Jet gitaren en gitaarboeken aan
– Calimex: biedt hoezen, ukelele’s en gitaarbenodigdheden aan

Over de documentaire ‘Rock City’:

Over zijn vader Willy, leadgitarist van Willy and his Giants, een van de toonaangevende bands uit de Haagse beatscene van de jaren zestig, maakte filmmaker Will Wissink al eens een documentaire. In Rock City gooit hij het net wijder uit. Met enkele grote namen uit die jaren, allen dik in de zeventig inmiddels, duikt hij in het roemrijke muzikale verleden van de hofstad. Een hartverwarmende ode aan de pioniers van de Nederlandse pop. Met Rudy Bennett (The Motions), Joop Roelofs (†) en Peter Vink (Q65), Nicko Christiansen (Livin’ Blues), Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo), Cesar Zuiderwijk, Danny Vera, Johan Derksen, Frans Krassenburg en vele anderen.