Programma

Band of Friends + Rob Tognoni

blues
Bluesweekend met Band of Friends en Rob Tognoni

Band of Friends
Band of Friends is een must voor fans van Rory Gallagher en liefhebbers van bluesrock. De band werd in 2012 opgericht door de voormalige bandleden van Rory Gallagher: bassist Gerry McAvoy en drummer Ted McKenna. Na het overlijden van McKenna neemt Brendan O’Neill de drums voor zijn rekening. O’Neill was tussen 1981 en 1991 de drummer van Rory Gallagher. Samen met gitaristen Paul Rose en Jim Kirkpatrick vormen ze Band of Friends.

In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Rory was een legendarische muzikant. Met zijn band toerde hij de wereld over en was overal ongekend succesvol. Bands of Friends is geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Gerry McAvoy belooft dan ook: “This is the closest guitarist to Rory you will ever hear”

Gerry McAvoy, de originele bassist van Rory Gallagher, zegt er het volgende over:

Toen ik in 2012 de vriendenband vormde, was de eerste persoon aan wie ik dacht Ted McKenna. We bespraken beiden de beste manier om dit nieuwe project voort te zetten. Ons idee was om zoveel mogelijk muzikanten te gebruiken, vandaar de naam Band of Friends. We vonden Marcel Scherpenzeel op gitaar en zang, waarna de band leek te groeien, dus het oorspronkelijke idee werd vergeten. Sindsdien zijn er verschillende bezettingen geweest van Band of Friends. Dus we zijn weer helemaal terug bij af en het oorspronkelijke concept achtervolgt me opnieuw. Dus in 2024 gaan we terug naar het oorspronkelijke idee. We zullen alle bandleden uit het verleden, heden en toekomst gebruiken, nieuwe, jonge muzikanten uitnodigen om mee te doen voor verschillende tours/shows. De enige constante in de bezettingen zal ikzelf zijn, Gerry McAvoy, en Brendan O’Neill (Rory Gallagher 1981-1991).

Rob Tognoni
Rob “The Tasmanian Devil” Tognoni komt uit Tasmanië en speelt met dezelfde razernij die het personage van Looney Tunes zou hebben gedaan als hij gitarist was. In Rob’s gitaarspel zijn zowel tracks van BB King als Hendrix en AC/DC te horen, dus hij speelt rockende blues. Rob begon zijn muzikale carrière in de band Skidrow Boys en werd in de jaren 90 muzikant onder zijn eigen naam. Rob heeft meer dan 20 plakjes in zijn bagage, de laatste heet “Catfish Cake” (2020) waar de prachtige “Fat Orange Man” is opgenomen.

Rob begon zijn muzikale carrière in de band Skidrow Boys en werd in de jaren 90 muzikant onder zijn eigen naam. Rob heeft meer dan 20 plakjes in zijn bagage, de laatste heet “Catfish Cake” (2020) waar de prachtige “Fat Orange Man” is opgenomen. Rob heeft het podium gedeeld met artiesten en bands als Peter Green, Sting en ZZ-top en trad op bij diverse evenementen zoals gevangenissen en voetbaltoernooien. Daarnaast vertegenwoordigde hij Australië op het Deense huwelijk tussen kroonprins Fredrik en prinses Mary in 2004