Programma

Backfire! + Hometown Crew + Lies!

Dutch Harcore Legends
hardcore
Backfire! komt naar Sneek!

Backfire! is zonder twijfel één van de belangrijkste hardcorebands die Nederland heeft voorgebracht. De Maastrichtenaren deelden sinds de oprichting in 1994 niet alleen het podium met bands als Biohazard en Madball, de albums ‘Rebel 4 Life’ en ‘Still Dedicated’ hebben voor vele andere bands als inspiratiebron gediend.

Na een roerige periode trokken de heren uit M-Town in 2017 de stekker uit de band maar het bloed kruipt al snel waar het niet gaan. In 2023 kwam de band terug met het album ‘Angry God’.

Over Hometown Crew

Hometown Crew is een 5-koppige Youth Crew/Hardcore Punk band uit Weert. Toen ze in november 2014 werden opgericht, was hun jongste lid nog maar 14 jaar oud.
Ze begonnen meteen nummers te schrijven met een ‘geef-het-je-alles’-mentaliteit en speelden hun eerste show in juli 2015. Sindsdien speelden ze shows in heel Europa.

Over Lies!

Lies! combineert elementen van hardcore, death en thrash metal. De extreme zang, beukende riffs en keiharde drums zorgen voor een angstaanjagend agressieve hardcore sound.

Fan van bands als All Out War, God’s Hate, Kickband en Terror? Dan ben je bij Lies! zeker aan het juiste adres.
Verwacht een energieke brute liveshow waarbij van alles gebeurt. Dit kan ook niet anders met een twee meter lange frontman, actieve (bas)gitaristen en een beest op drums.

De teksten van de band staan bol van woede, ongeloof en frustratie over wat er gaande is in de wereld. Combineer dit met teksten over persoonlijke gebeurtenissen en het resultaat is pure therapie.