Programma

Asphyx + Graceless + Stoflik Omskot

Death Doom Elite
metal
Deathmetal fans, opgelet!

Asphyx, opgericht in 1987 in Nederland, is altijd een van de meest meedogenloos eigenzinnige bands van death metal geweest. Met een geluid dat put uit de meest rauwe materialen, hebben ze op vakkundige wijze snelle en furieuze extremiteiten gecombineerd met de meest claustrofobische, etterende slow-motion doom die ooit op tape is vastgelegd. Asphyx opent hun onberispelijke account met de steenkoude klassieker uit 1991, The Rack, en is nooit afgeweken van hun unieke visie, met een reeks legendarische albums die altijd aanzienlijk zwaarder zijn geweest dan al het andere.

Na een lange pauze die begon aan het begin van het millennium, kwam Asphyx in 2007 weer bij elkaar en demonstreerde een hernieuwde passie voor de kunst van met doom beladen death metal. Onder leiding van talismanzanger Martin van Drunen hebben de Nederlanders een drietal alom geprezen platen uitgebracht – Death…The Brutal Way (2009), Deathhammer (2012) en Incoming Death (2016). meest losbandige en explosieve bands in de metal underground. De Asphyx van 2021, die voor het eerst in vele jaren rond een stabiele line-up samensmelt, is een fijngeslepen en opgewonden beest, klaar om de concurrentie te decimeren en de rest van ons te verslaan met riff na gruwelijke riff.

Graceless (NL) speelt Death Metal. Opgericht in 2016 verwierf het viertal al snel een respectabele reputatie, bracht 3 albums uit, 2 splits en speelde talloze memorabele live optredens, waaronder Ruhrpott Metal Meeting, Party.San Metal Open Air, Eindhoven Metal Meeting, Stonehenge, Into the Grave en nog veel meer.

De nieuwste mijlpaal in de opkomst van Graceless is het sluiten van een wereldwijde deal met Listenable Records in 2023: inclusief LP-, CD- en MC-heruitgaven van hun eerste drie albums, evenals de release van het vierde volledige album van de band, als vervolg daarop. op hun veelgeprezen derde plaat Chants from Purgatory (2022).

Stokflik Omskot, opgericht in 2019 na jaren van uitstel, begon als een band met het simpele doel om af en toe een kroeg op zijn kop te zetten. Echter, tegen alle verwachtingen in, hebben ze veel meer bereikt dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Ze hebben niet alleen op iconische locaties zoals Stonehenge gestaan, maar hebben ook door heel Nederland en zelfs in Duitsland opgetreden.

In het afgelopen jaar brachten ze hun langverwachte debuutalbum ‘Harksankjes fan de Dea’ uit, waarvan het nummer ‘BBQ mei de Buorfrou’ zelfs de Fryske Top 100 wist te bereiken. Hoewel hun muziek voornamelijk geworteld is in death metal, schuwen ze invloeden uit de punk- en hardcorewereld absoluut niet. Stokflik Omskot blijft groeien en verrassen, en hun onverwachte succes getuigt van hun veelzijdigheid en aantrekkingskracht binnen de muziekscene.