Nieuw album Postmen: ROYALS

01.05.24

Het Postmen-kamp heeft een tijdje stil gelegen, maar echte fans herkennen natuurlijk meteen wie we bedoelen. De legendarische O.G. Remon Stotijn, alias The Anonymous Mis, was het brein achter Postmen en bracht een paar jaar geleden al solowerk uit onder de naam Postman. Nu verrast hij ons opnieuw, deze keer met een officiële release onder de oude vertrouwde naam Postmen. Het album “Royals” bevat zeven tracks die de fans weer meenemen op een onvergetelijke reis door de wereld van hiphop en reggae.

Tussen 1998 – het jaar van de release van hun ultieme klassieker “Documents” – en 2003 brachten The Anonymous Mis, Shyrock en G-Boah de unieke mix van hiphop en reggae tot leven, ondersteund door wisselende live-muzikanten op het podium. Postmen was meester in het verbinden van deze genres op een levendige manier. Sinds 2008 hebben oprichter Mis (Remon Stotijn) en zijn partner Alyssa de leiding over deze beweging. Hoewel het nieuwe album “Royals” onder de naam Postmen verschijnt, zien we alleen Mis op de cover en persfoto’s, waardoor een reünie met de volledige oorspronkelijke groep niet aan de orde is.

Maakt dat de muziek minder goed? Nee, maar het sentiment dat verbonden is aan de naam Postmen is van blijvende aard. Hun debuutalbum “Documents” uit 1998 is een klassieker met internationale allure. Het album ademt een broeierige, zomerse sfeer, maar schuwt niet om belangrijke boodschappen over te brengen. Het is dan ook prijzenswaardig dat Remon Stotijn deze filosofie voortzet op “Royals”, dat op passende wijze rond Koningsdag wordt uitgebracht. De aanstekelijke hooks van Rollarocka hebben plaatsgemaakt voor de even pakkende refreinen van (voornamelijk) Alyssa.

Te midden van dit alles lijkt The Anonymous Mis, als Postmen, zijn visie te delen op zijn voormalige labelsituatie en de staat van de muziekindustrie vandaag de dag. Met teksten als “I’m not the type who protest (…), but the game turned fans into clients, it’s all science”, lijkt Stotijn zijn gevoelens niet onder stoelen of banken te steken. In de visie van Postmen anno 2024 is waarheid de redding en liefde de creatie.

Op zaterdag 25 mei viert Postmen zijn 25-jarig jubileum in het Bolwerk, samen met de release van het album Royals die je hieronder kunt beluisteren!

Meer nieuws

Meer nieuws