Muziekfestival Friesland bij Het Bolwerk: Een feest van diversiteit en muziek

20.11.23

Afgelopen vrijdag was Poppodium Bolwerk het toneel van het Muziekfestival Friesland, een evenement voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking én hun ouders begeleiders. Met een middag- én avondeditie stond de hele dag in het teken van muziek en samenzijn. In totaal trokken de shows meer dan 300 enthousiaste bezoekers die genoten van heerlijke optredens.  

Muziekfestival Friesland laat zien dat muziek iedereen kan verbinden. Artiesten zoals T-Brass, Folk koor Rolling Home, Henk Huijsman (Sneker André Hazes), Klaas & Reina énn Joep & Sandra zorgden voor een onvergetelijke dag voor de bezoekers. Het publiek ging helemaal los op de aanstekelijke deuntjes en genoten van de sfeer in Het Bolwerk. Voor de deelnemers, ouders én begeleiders was Muziekfestival Friesland dan ook meer dan zomaar een uitje. Het was een mooie gelegenheid om samen te komen, te lachen, te dansen en te genieten van de muziek.

John Schut, manager van het poppodium blikt terug op een geslaagde editie van het muziekfestival: “Een prachtig evenement, vooral als je al die mensen enthousiast mee ziet klappen en dansen. Ik vind het dan ook belangrijk om een plek te bieden aan dit soort initiatieven omdat we willen dat Het Bolwerk een plek is waar iedereen zich thuis voelt. Muziek heeft de kracht om mensen te verbinden, en dat is wat we hier afgelopen vrijdag zagen – een gemeenschap die samenkomt, ongeacht achtergrond of beperking, om simpelweg plezier te hebben.”

Na een eerste editie in 2022 én een geslaagde editie van afgelopen vrijdag, komt Muziekfestival Friesland ook in 2024 naar Het Bolwerk. Een datum voor het evenement wordt later bekend gemaakt. Houd hiervoor de website goed in de gaten.

Foto: Lesley de Vos

Meer nieuws

Meer nieuws