De lancering van ons nieuwe jubileumlogo!

19.09.24

Ter voorbereiding op ons 50-jarig jubileum in 2025, onthullen we vandaag met trots ons jubileumlogo. Als het oudste poppodium van Friesland staan we op het punt om een jaar vol festiviteiten te vieren ter ere van ons gouden jubileum. We nodigen fervente bezoekers, zowel oud als nieuw, uit om hun (tastbare) herinneringen te delen voor een speciale expositie.


“Wij willen in 2025 groots terugkijken op 50 jaar Bolwerk,” verklaart onze manager John Schut. “Met meer dan 2000 concerten achter de rug, van opkomend talent tot internationale grootheden, hebben we ons gevestigd als een iconische naam, niet alleen binnen Friesland maar ook daarbuiten. Hoewel we in zaalcapaciteit het derde podium van Friesland zijn, doen we absoluut niet onder voor anderen wat betreft de kwaliteit van de acts die bij ons optreden. Onze groei en professionaliteit door de jaren heen hebben ons veranderd van een ruige rockbunker tot een cultureel bolwerk waar iedereen zich thuis voelt,” voegt hij met een glimlach toe.

Onze programmeur Jeroen Toussaint werkt ijverig aan een speciaal jubileumprogramma. “Het programma voor 2025 brengt een eerbetoon aan 50 jaar Bolwerk, terwijl het ook vooruit kijkt naar de toekomst van ons podium. Het jubileumprogramma belooft een gevarieerd aanbod aan acts, waaronder Trijntje Oosterhuis, Drukwerk, Whammania, het Bolwerk Blues Festival, Wiegels Wjukkelmasine, The Exploited, en nog veel meer.”

We zijn op zoek naar allerlei soorten herinneringen uit het verleden voor een speciale jubileumexpositie. “Hoewel ons archief teruggaat tot ongeveer 2005, weten we dat er daarvoor ook waardevolle items moeten zijn. We moedigen mensen aan om hun zolders en oude dozen te doorzoeken en ons te voorzien van foto’s, posters en andere herinneringen die een rol hebben gespeeld in de rijke geschiedenis van Bolwerk,” voegt Schut toe.

Oproep aan alle liefhebbers

We nodigen iedereen uit om bij te dragen aan deze bijzondere viering. Heb je posters, foto’s of andere herinneringen aan Bolwerk? Deel ze met ons en maak deel uit van een speciale terugblik op een halve eeuw muziekgeschiedenis in Friesland. Herinneringen kunnen digitaal worden verzonden naar jubileumbolwerk@cks.nl. Fysieke items kunnen worden opgestuurd of afgeleverd bij ons servicepunt van CKS. Indien gewenst kunnen deze artikelen na 2025 worden geretourneerd.


Meer nieuws

Meer nieuws