UIT Festival SWF

divers

Op verschillende locaties geniet je van muziek, dans, kunst, (straat)theater, erfgoed en tal van activiteiten. Zo ook bij ons in Sneek!

UIT Festival SWF vormt de jaarlijkse aftrap van het culturele seizoen. Na vier jaren Friese UITmarkt in Sneek en één jaar stilte, vond in 2019 voor het eerst het UIT Festival SWF in Sneek plaats. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater.

In 2020 werd het programma verspreid over verschillende locaties, vooral om het festival door te kunnen laten gaan met in achtneming van de coronamaatregelen. Dat resulteerde in cultuurroutes, waarbij naast de optredens ook musea en monumenten bezocht konden worden. De zogenaamde OMDENK-editie in 2020 was zo’n mooie samenwerking van lokale organisaties en initiatieven, dat we besloten om in het vervolg het festival verspreid over verschillende dorpen en steden in de gemeente te laten plaatsvinden.

Programma Sneek

In Sneek kun je op 10 september een ouderwets UIT Festival verwachten. Kramen op de Westersingel, waar cultureel Sneek zich zal presenteren. Opdrachten voor kinderen of lekker op het terras zitten en genieten van de optredens, want ook de podia zijn dit jaar gesitueerd rondom de Kerkgracht en Westersingel. Je vindt dans en musical naast Theater Sneek, klassieke muziek en koren in de Noorderkerkzaal en popmuziek op het speciaal voor dit weekend gebouwde ponton podium voor het theater. Bij ons in de zaal verzorgt Antwerp Gipsy-Ska Orchestra een afsluitend concert. In het theater kun je genieten van de voorstellingen van Overmorgen festival en als je zondag nog meer cultuur wil, kun je aansluiten bij het grachtenconcert!