Tusky

+ Captain Kaiser
hardcore, punk, rock

Fast & furious but yet very melodic & catchy!

Tusky

Toen de in 2005 opgerichte punkrockband John Coffey na zijn derde album The Great News in 2016 aankondigde om voor onbepaalde tijd te stoppen, duurde het niet lang voordat er een nieuw geboortekaartje werd rondgestuurd. Tusky ontstond uit pure liefde tussen oud-bandleden: zanger/gitarist Alfred van Luttikhuizen, gitaartech Sjors van Reeuwijk en drumtech Bas Allein Richir plus bassist Justin Ghijsen. Zij brachten in 2018 hun debuutalbum Rated Gnar uit.

Tusky bestaat tegenwoordig uit Van Reeuwijk (gitaar), Allein Richir (drums), zanger Vladimir Stevic (ex-Pene Corrida, All Doomed, OBESE) en bassist Quirin Wijgers (ex-All Doomed, OBESE). Begin dit jaar verscheen de tweede plaat, What’s For Dinner. Aan honger heeft de band zeker niet ingeboet. Integendeel! De mannen barsten van de energie, geïnspireerd door legendarische punkrockbands uit de jaren negentig. OOR: “Tusky is ongecompliceerd, rechttoe-rechtaan en behoorlijk tongue in cheek. Alsof Foo Fighters een punkband is. Of Jimmy Eat World een zanger heeft die ook kan schreeuwen. Tusky is een feestpunkband.”

Captain Kaiser

Vijf ongeschoren, maar verder propere jongemannen uit de Kempen. Captain Kaiser debuteerde in 2018 met Dog Days On Deck, een plaat die als een sneltrein door de Kempische punkscene ging. Met shows op onder andere Sjock, Clamotte Rock, Retie Rock & Breda Barst is het tijd voor iets nieuw. In de plaatselijke pub The Drovers Inn vonden deze Kempenaren een oplossing: een nieuwe plaat met dezelfde naam als het café waarin ze vertoeven!