The Kik

nederlandstalig, pop

De zelfgekroonde koningen van de Neerlandstalige biet/pop komen terug naar Het Bolwerk! Na hun grote shows in Ahoy in november 2019 is het in 2020 weer tijd voor een clubtour en Sneek wordt niet overgeslagen.

Ander fijn nieuws: ze nemen spiksplinternieuw werk mee! Het nieuwe album van The Kik verschijnt in het voorjaar van 2020 en al op 6 december aanstaande kunnen we een nieuwe single verwachten. Tipje van de sluier: er zijn synthesizers…

Onder leiding van Dave von Raven timmert The Kik al sinds 2011 aan de weg. Landelijke bekendheid kreeg de band door huisband te zijn bij De Wereld Draait Door in het jaar 2013 en ze scoorden een flinke hit met ‘Simone’. De band maakte tot op heden drie eigen albums (Springlevend, 2, Stad en Land), een album met Armand, een cover album (Hertaalt!) en een live-dubbel-LP (Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick). Daarnaast produceerde de band drie eigen theatervoorstellingen (De Veelste Grote Nederbiet Show, Met de Deur in Huis en Hertaalt!). In 2019 verkocht de band onder meer De Nieuwe Luxor, Tivoli Vredenburg, Het Concertgebouw en Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick. Daarnaast toerde The Kik langs clubs en festivals in Nederland en deed onder meer Lowlands en Parkpop aan.