The Byson Family

folk
do 12 augustus 2021 20:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 17,50
Bestel
€ 15,00

Laat je meeslepen door de Amerikaanse westkustmuziek van The Byson Family, die je doet denken aan een echte Amerikaanse roadtrip en je het gevoel van ontsnapping geeft in de Schotse Hooglanden! 

The Byson Family uit Schotland bestaat uit frontman Phil Campbell (zanger van The Temperance Movement), Michael McDaid (bassist van Paulo Nutini), Christian Fleetwood en Chris Russell van The River 68’s en Allan James (Jon Fratelli).

In 2020 was de tijd rijp voor de vijf vrienden om, na vaak samen te hebben gespeeld en geschreven voor eigen projecten, met elkaar een debuut-LP op te nemen. Kick The Traces werd in januari dit jaar uitgebracht.

De band is ontstaan uit een gemeenschappelijke liefde voor Amerikaanse westkustmuziek. Invloeden van onder meer The Band, Neil Young, Bruce Springsteen en Teenage Fanclub zijn te herkennen in hun muziek. BBC Radio is alvast enthousiast en ook de vermelding in het Rolling Stone Magazine is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Hun uitverkochte shows in Schotland kregen lovende recensies.