T5

Afsluiting Bas & Gitaardag
jazz
za 21 augustus 2021 20:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 12,50
Bestel
€ 10,00
za 21 augustus 2021 21:30
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 12,50
Bestel
€ 10,00

Deze swingende jazz fusiongroep is een ware all star-band. Alle leden hebben een cv om u tegen te zeggen, inclusief bandleider Peter Tiehuis die de 'T' in het gezelschap brengt.

De vijf fantastische muzikanten werken momenteel aan een nieuw album en zowel Tiehuis als bassist Theo de Jong verzorgen op deze dag eveneens een masterclass tijdens de Bas & Gitaardag.

Peter Tiehuis is een van de beste en meest veelzijdige gitaristen van Nederland. De geboren Almeloër begon als 9-jarige met klassiek gitaar en stapte later over naar de elektrische gitaar. Hij voltooide een klassieke studie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en jazz bij Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ondertussen speelde Peter in diverse rock- en soulformaties.

Theo de Jong kan werkelijk alle kanten op met zijn basgitaar. De in Nederland en België wonende bassist werkte samen met (inter)nationale artiesten als Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange en Gino Vannelli. Niet alleen is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrechts Conservatorium, ook reist hij sinds 1985 heel Europa door om inspirerende workshops en masterclasses te geven.

Pianist en componist Karel Boehlee is een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. In Japan en Korea kennen ze hem van zijn werk met het European Jazz Trio. Karel trad op met artiesten als Gino Vanelli, Toots Thielemans, Philip Catherine, Toon Roos, Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en/of hielp hen als studiomuzikant. Daarnaast is hij docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Percussionist Martin Verdonk heeft eveneens gewerkt met vele beroemdheden in binnen- en buitenland, zoals Ilse DeLange, Nick & Simon, OG3NE, Nueva Manteca, Steve Winwood en Prince. Na het Rotterdams Conservatorium studeerde Martin eind jaren tachtig aan het Conjunto Folklorico Nacional de Cuba. Hij geeft nu zelf les aan het Rotterdams Conservatorium en bij ArtEZ in Enschede.

Ook bij Jasper van Hulten vinden we een mooie erelijst aan artiesten. De 'Benjamin' van het gezelschap trad op met bijvoorbeeld Harmen Fraanje, Michiel Borstlap, Jeroen van Vliet, Gino Vannelli en Steve Swallow. Jasper, ooit begonnen in groepen als The Young Sinatras en Sensual, is goed bevriend met Eric Vloeimans en Wouter Hamel.

Voor dit concert zijn ook combi-tickets met de Bas & Gitaardag beschikbaar. In het bestelproces kun je voor een combi-ticket kiezen.