Smells like Nirvana

Unplugged
rock
zo 12 september 2021 15:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 12,50
Bestel
€ 10,00

Smells Like Nirvana is precies wat je ervan verwacht. Een directe weg terug naar 1993. Een ‘trip down memory lane’ naar het optreden van Kurt Cobain, Pat Smear Krist Novoselic en Dave Grohl op 18 november 1993 in New York.

Het was dit MTV Unplugged-concert dat Nirvana een onsterfelijke status gaf. Dik verdiend overigens. De unieke mix van die duistere rauwheid en de akoestische diepgang gaven de show een beleving die maar moeilijk is te evenaren. Maar Smells Like Nirvana doet het!

Verwacht meer dan een avond vol heerlijke grunge. Dit concert verpakt namelijk een meeslepend verhaal. Een rauw en tragisch verhaal, dat wel. Over een jong bandje uit Aberdeen, Washington onder aanvoering van Cobain – en later met Grohl (Foo Fighters) op drums – dat in Amerika en ver daarbuiten met hits als 'Smells Like Teen Spirit' en het album Nevermind (1991) uitgroeit tot een icoon.

Van de razendsnelle opkomst, via legendarische optredens naar het verschrikkelijk einde; sluit je ogen en laat je meenemen terug in de tijd, naar een muzikale passie.

Smells Like Nirvana bestaat uit een cellist, twee gitaristen, bassist, percussionist en een accordeonist. Jeroen Bruers, Bas van Os, Roland Baak en Dennis Cruyssen vertalen de diepduistere klanken en leggen deze als een warme deken over je heen.
 

Dit concert is verplaatst.