Seated Sunday met Erwin Nyhoff

singer-songwriter

Van Pinkpop-artiest tot afwasser en daarna finalist bij The Voice of Holland: geen Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff!

Bij Seated Sunday werken we met zitplaatsen.

“You still think that I need you. You still think that I love you. You still think that I want you. But I’m gonna leave.” Met deze tekst verovert Erwin Nyhoff in het begin van de jaren negentig de Nederlandse poppodia.  Hij was op dat moment frontman van The Prodigal Sons. Met de debuutplaat Wine of Life (1993) toert de band langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands, en verzorgt Erwin het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette.

Maar dan zijn The Prodigal Sons uitgespeeld. De rek is eruit. Erwin gaat verder als soloartiest, Met een nieuwe plaat. Opgenomen in Amerika, bij de grote platenmaatschappij Warner. Geproduceerd door Richard Dodd, iemand die werkte met onder meer met Bob Dylan, George Harrison, Freddie Mercury en Johnny Cash. Maar Warner besluit om alle Nederlandse artiesten (onder anderen ook Ilse de Lange, Krezip en Postman) de laan uit te sturen.

Erwin raakt in de vergetelheid. Om het hoofd boven water te houden, neemt hij allerhande baantjes aan. Van krantenbezorger tot afwasser in het bedrijfsrestaurant van een vrachtwagenbouwer. Uiteindelijk pakt hij de gitaar weer op en speelt elke tent plat met covers van The Beatles of The Stones en werk van The Prodigal Sons. Ook treedt hij op met voormalig Stones-gitarist Mick Taylor.

In 2011 doet Erwin mee aan The Voice of Holland. Zijn cover van Bruce Springsteen’s 'The River' zorgt ervoor dat de hele jury met hem wil werken. Erwin haalt de finale. Het succes van The Voice brengt hem opnieuw langs alle plekken in Nederland. Hij staat op de Zwarte Cross, in Carré en Paradiso. Ook is hij te zien in de theaters met voorstellingen als Woodstock The Story, In the Footprints of Springsteen en Legends from Heaven. Hij speelt de hoofdrol in de muziektheatervoorstelling 'Muskee, So Many Roads' en Johan Derksen vraag hem voor de theatertournee 'The Sound of The Blues & Americana'. 

Bij Seated Sunday spelen gelauwerde en aanstormende singer-songwriters op een van de podia van CKS.