Roel C. Verburg

Rock 'n Roll Comedy & Music
cabaret

Gitaarkomiek Roel C. Verburg is een flierefluiter pur sang en de enige in Nederland die stand-up comedy met muziek weet te combineren. Waar bij de meeste cabaretiers liedjes een rustpunt vormen, gaan bij Roels werk de grappen in hoog tempo door.

Tijdens dit optreden werken we met zitplaatsen.

'Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn met de muzikale kwaliteit van Spinvis', schreef Elsevier. Ook cabaretier Jochem Meyer (“Haha, geweldig!”) is een groot fan. Geen wonder, want Roel is een relaxte podiumpersoonlijkheid met liedjes die je doen dubbel liggen van het lachen. Bekende voorbeelden zijn 'Slechtste Rapper Van De Straat’, ‘Ik Koester Je Oester’ en ‘Onder De Plak’.

In zijn derde theatershow brengt Roel C. Verburg – naast nog meer nieuwe, grappige liedjes – verhalen uit de rockgeschiedenis en vergelijkt ze met zijn eigen leven ‘on the road’.

Inmiddels heeft Roel vier albums achter zijn naam staan. Hij stond onder meer op Lowlands, Concert At The Sea en Zwarte Cross. Hij is een van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam en heeft een programma bij Kink FM. Op de radio speelde Roel wekelijks een liedje bij Giel Beelen op 3FM en later bij Jeroen van Inkel op Radio Veronica en NPO Radio 5. Op televisie was hij te zien bij Kopspijkers, DWDD en Padoem Patsss.

“Roel C. Verburg is een fenomeen op zich.” – Trouw
“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – Elsevier.
“Haha, geweldig!” – Jochem Myjer