Rock 'n Roll in Friesland 1960-1999

Boekpresentatie
divers
di 09 november 2021 19:30
Bolwerk Zaal
Toegang enkel op uitnodiging
€ -

Op deze avond wordt het boek 'Rock-’n-roll in Friesland 1960-1999' gepresenteerd met een feestelijke bijeenkomst voor genodigde gasten uit de Friese muziekwereld. 

Het boek heeft een groot vierkant formaat gebonden met foliedruk, maar liefst 348 pagina’s, bijzondere verhalen opgeschreven door 15 ervaren Friese journalisten, ruim 330 schitterende foto’s (door 11 Friese topfotografen en uit privé-archieven) en een werkelijk prachtige vormgeving. Kortom, een lust voor het oog en een even persoonlijk als waardevol naslagwerk voor iedereen die iets heeft met rock-’n-roll in Friesland.

Levensverhalen van 42 Friese rockers die een tijdsbeeld geven van de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Een beeld van een veranderende rockcultuur, van wilde pioniers, gitaarbands, metal, Friese bries tot hiphop. Maar tegelijkertijd ook intrigerende en kwetsbare verhalen van wat deze 42 rockers hebben meegemaakt in hun muzikale leven en/of daarna.

Het boek geeft niet alleen een bijzonder en gevarieerd inkijkje in het leven van 42 Friese rockers, maar ook in de tijdgeest van 1960-1999. Daarmee zijn de verhalen zowel muzikaal, cultureel als maatschappelijk van groot belang. In het boek komen onder meer vier Sneker rockers aan bod: Daniel Huitema, Martijn Engbrenghof, Quido Hereman en Bauke Algera.

Overige rockers die in het boek te vinden zijn:
Jaren zestig: Henk de Jong, Arjen Kamminga, Ronald Oudkerk Pool, Nanne Kalma, Jan Engelman, Rob Tanahatoe, Jan Woudberg en Joop Bijlsma. Jaren zeventig: Frans van den Borg, Melvin van Eldik, Hans Krakou, Michiel Hoogenboezem, Wilfred van Vugt, Quido Hereman, Sido Martens en Cobus Prins. Jaren tachtig: Eric Ennema, Thijs Helfrich, Kyr van der Werf, Monique Bakker, Menno Bakker, Ernst Langhout, Sieberein Schaaf en Jankobus Seunnenga. Jaren negentig: Daniël Huitema, Martijn Engbrenghof en Erik Amsterdam, Meindert Talma, Nienke de Jong, Rik Meijer, Syb van der Ploeg, Sietse van Dalen en Joris Mous. Rockers yn ‘e memmetaal: Foppe Land, Marius de Boer, Peter Sijbenga, Piter Wilkens en Mirjam Timmer. Mogelijkmakers: Bauke Algera, Wobbe van Seijen, Josh Haijer en Bertus de Blaauw.