Phil Gates

+ All Stars Blues Band
blues
vr 26 november 2021 21:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 15,00
Bestel
€ 12,50

Bij bluesheld Phil Gates stroomt de blues al van jongs af aan door zijn aderen.

De in Chicago geboren multi-instrumentalist leerde vanaf zijn 7e viool, klarinet en drums spelen maar zijn ware liefde vond hij in de gitaar. Het is de expressiviteit van de elektrische gitaar en het geluid van de slide waardoor dit zijn favoriete instrument wordt.

Beïnvloed door Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, en Shuggie Otis werd hij op 18 jarige leeftijd professioneel muzikant en tourde hij mee met verschillende projecten. In de carrière die volgt speelt hij samen met blueshelden als Buddy Guy, John Mayall, Eric Gales en vele anderen.

All Stars Blues Band

All Stars Blues Bandis oorspronkelijk ontstaan uit een grotere gelegenheidsformatie van 14 bandleden. Deze formatie, inclusief 4 blazers, een bluesharpspeler, twee achtergrondzangeressen, twee gitaristen enzovoorts, speelde regelmatig op de wat grotere bluesfestivals. Het was echter moeilijk om die 14 mensen telkens bij elkaar te krijgen, omdat veel bandleden in andere bands speelden. Zo is de lite-versie van de All Stars Blues Band als 5-mans formatie ontstaan in de huidige vorm.

Maar dan wel inclusief de beste frontman/zanger die je kunt bedenken als je de blues speelt. De ASBB is trots Mente Rosema in zijn gelederen te hebben. Deze zanger kan als de beste het publiek entertainen en met een prachtige stem de blues vertolken. Verder spelen in de band Jan Visser (toetsen en Lapsteel), Jan Krol (gitaar), Sybe Krol (drums) en Ronald Ligthart (bas).

Stuk voor stuk bluesmuzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in diverse bekende blues formaties zoals Gin House Blues Band, Chickens Go Mad, Little John And The Chiefs en Sketch. Blues zoals blues gespeeld moet worden.