Nona

+ Sevens
pop
vr 15 oktober 2021 21:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 18,00
Bestel
€ 15,00

En daar is dan ineens het nieuwe Nederlandse supertalent: Nona!

De zangeres uit het zuiden van het land was 3FM Talent en maakte indruk met haar eerste single 'It's Alright'. Nona is begin twintig, maar heeft een stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend. Denk aan de grote soulzangeressen van weleer. De muziek van Nona wordt sterk beïnvloed door haar liefde voor de classics, maar ook hiphop en pop zijn hoorbaar aanwezig.

Het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde. Ze werd gestimuleerd om muziek te leren spelen en probeerde dwarsfluit, piano en gitaar. Maar haar beste instrument was haar stem. Al haar hele jeugd schrijft ze eigen teksten, in een schijnbare eindeloze stroom van volgeschreven aantekeningboekjes. “Ik ben altijd aan het schrijven. Echt altijd…”

Nona toert met haar zeskoppige (soms zelfs negenkoppige) liveband. Ze treedt op in clubs en op festivals, van Noorderslag en Paaspop tot Down The Rabbit Hole en Parkpop. “Hoe een artiest live is, is allesbepalend”. Dus dat is wat ze wil. Haar nummers live brengen, naar iedereen, overal. “Niks gaat boven een band live zien en live horen spelen. Dan voel je het echt, dat is wat ik wil!"

Sevens

De 20-jarige producer, artiest en multi-instrumentalist Sevens verkent de grenzen van R & B en soul. Ondanks zijn leeftijd is hij al een ervaren songwriter met een grote interesse in en passie voor alles wat met urban te maken heeft. Bij elke release lijkt het alsof hij weer een laag van zijn muzikale talent losmaakt. Laidback, met een scherp randje, aangrijpende teksten en een goed geplaatste rap, prachtig aangelegd op coole beats en betoverende melodieën.