Muziek maken met Dirk Scheele (2+)

kindervoorstelling
zo 07 november 2021 15:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 12,00
Bestel
€ 9,00

Alles maakt geluid, probeer het maar uit! In deze voorstelling duiken we samen met Dirk in de wereld van muziek. Hij leert je van alles over instrumenten als de gitaar, drums en de piano. Ook maak je kennis met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes.

Dirk tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten. Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen. Daarnaast ga je lekker jammen op een pan en een emmer en komen er muzikale dierenvriendjes op bezoek. En wie weet ga je met Dirk en andere kinderen uit het publiek een heuse rockband vormen.
 
In de voorstelling komen veel van Dirks leukste en bekendste liedjes voorbij. Dus pak je dansschoenen en instrumentjes maar uit de kast: we gaan muziek maken met Dirk Scheele!
 
Dirk schrijft en speelt al meer dan 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij begon als muziektherapeut voor kinderen met een beperking. De liedjes sloegen aan, ook buiten zijn werk. Dirk is immens populair onder kinderen van 2 tot ongeveer 10 jaar oud. Zij kennen hem uit het theater, van tv (Nickelodeon) en van YouTube (maandelijks 1,5 miljoen weergaven, 55.000 abonnees). Onlangs heeft Dirk een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn tomeloze inzet voor het welzijn van kinderen via muziek.