Montis, Goudsmit & Directie

jazz
zo 25 oktober 2020 15:00
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 13,00
Bestel
€ 10,00

Liefhebbers van swingende en dansbare soul/jazz opgelet! Op deze zondagmiddag in maart worden jullie op je wenken bediend door niemand minder dan Frank Montis, Anton Goudsmit en Cyril Directie.

De heren troffen elkaar op sessies en constateerden een gesmeerde combo te zijn. Zodoende werd besloten om vaker samen het podium te bestijgen. Zo geschiedde: het trio speelde op de Zwarte Cross, Mañana Mañana, in Frankrijk en op Aruba.

Op 5 december 2019 presenteerden Montis, Goudsmit & Directie hun debuutalbum ‘Taste Of Culture’ (Zip Records) in Paradiso, Amsterdam. Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Drummer Cyril Directie stookt het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk gebracht als eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief de (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. Drummer Cyril Directie gaf heel Nederland drumles tijdens een uitzending bij DWDD, was in 2019 kandidaat bij De Slimste Mens maar is vooral bekend vanwege zijn spel bij onder meer de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch en Postmen.
Kortom; deze heren hebben de nodige kilometers gemaakt. Het zal absoluut dagen aan het luisterplezier!

Dit concert is verplaatst van 22 maart 2020. Gekochte kaarten blijven geldig voor deze nieuwe datum.