Mell & Vintage Future

blues, pop, soul
zo 12 december 2021 14:30
Bolwerk Zaal | Deurprijs: € 17,50
Bestel
€ 15,00

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future is een Nederlands trio dat rootsy rhythm & blues en soul speelt.

In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisieoptredens. Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten, waaronder Ilse de Lange, Kane en Jan Akkerman. Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessiedrummer heeft hij op duizenden platen gespeeld, daarnaast is hij al decennia lang de drummer van Marco Borsato.

Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). Hoe klinkt dat dan? Denk aan ‘Booker T & The MG’s’ ontmoet ‘Sly & The Family Stone’ met een sprankeltje ‘Adele’ en ‘Janis Joplin’. En geloof de hype… Dit is écht nieuw en speciaal!