Masterclass Leif de Leeuw en Boris Oud

Bas & Gitaardag
divers

De jaarlijkse Bas & Gitaardag komt er weer aan! Dit evenement met zowel livemuziek als masterclasses is voor de snaarridders een uitgelezen kans om je skills uit te breiden en nieuwe inspiratie op te doen.

Leif is de leadgitarist van de Leif de Leeuw Band. Magazine 'De Gitarist' riep hem maar liefst zeven jaar op rij uit tot de beste bluesrockgitarist van de Benelux! Leif geeft regelmatig lessen en masterclasses aan conservatoria. Samen met zijn bandmaat Boris Oud verzorgt hij tijdens het Bas & Gitaar Weekend een masterclass over improvisatie. Dit sluit mooi aan bij hun Allman Brothers-tribute deze zelfde avond.

Leif de Leeuw

Leif realiseerde zich op 11-jarige leeftijd, bij een concert van Johnny Winter, dat hij blues wilde spelen. Jarenlang bestudeerde hij alles van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en won de Young Talent Award. Deze mijlpaal vormde het begin van zijn carrière. Leif speelde in The Dirty White Boys van de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt en richtte zijn eigen groep op: de Leif de Leeuw Band. In 2013 nam Leif nogmaals deel aan de Sena Guitar Awards en weer werd de prijs aan hem uitgereikt. Dat jaar begon hij ook aan de studie popgitaar aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam, waar hij cum laude is afgestudeerd.

Boris Oud

In de ban van rock en blues begon de 13-jarige Boris met zowel gitaar als basgitaar. Op de middelbare school speelde Boris in allerlei bandjes en is altijd actief geweest in diverse genres. In 2010 won hij met het Bianculli Trio de European jazz contest in Rome en was finalist bij de Erasmus jazzprijs. In 2011 studeerde hij af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig is Boris uitvoerend muzikant in de Nederlandse muziekscene. Hij speelt met uiteenlopende artiesten en beheerst verschillende muziekstijlen; van wereldmuziek en jazz tot pop en rock. Boris is onder andere te horen op het debuutalbum van Eefje de Visser. Momenteel speelt Boris bas in de Leif de Leeuw Band en doceert hij aan de muziekschool in Gorinchem.