Mamihlapinatapai

wereldmuziek

Atención, cancelado! Mamihlapinatapai is geannuleerd.

De exotische sferen laten ons in de steek en er hebben zich
niet genoeg salsero's en salsera's gemeld om deze fiësta tot
z'n recht te laten komen. We laten de party-starters daarom
vanavond niet uitrukken. We kijken naar de mogelijkheid van een vervangende show. Kaarthouders hebben inmiddels telefonisch bericht gehad!

 

Onuitspreekbaar goed! Mamihlapinatapai bestaat uit negen muzikanten, een mond vol lettergrepen en een verzameling stijlen waaronder latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Verwacht Spaanstalige wereldmuziek met blazers en opzwepende ritmes, die binnen no-time een glimlach op je gezicht tovert en je laat bewegen als een volleerde salsero of salsera.

Het exotische gezelschap is opgericht door bassist Luciano Varela en toetsenist Fernan Mejuto, beiden opgegroeid in de Spaanse regio Galicië en geïnspireerd geraakt door bands als Manu Chao, Che Sudaka en La Troba Kung-Fú. De jeugdvrienden besloten te verhuizen naar Den Haag om jazz te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium en om wat extra bij te verdienen begonnen ze met optreden op straat. Andere muzikanten haakten aan en al snel ontstond een vrolijk en hecht collectief, klaar om de wereld te gaan veroveren.
 
Begin 2017 werd de eerste mijlpaal bereikt; debuutalbum Camino del Sol zag het levenslicht. Daarna startte het grote avontuur langs de vele festivalweides. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland werd met energieke optredens het publiek in extase achtergelaten. De band stond onder andere op festivals als Zwarte Cross, Wildeburg, Into The Woods, Parkpop, Festival Macumba, Polé Polé, het Ferrara Buskers Festival in Italië en gingen op tour door Spanje. In Friesland stond de band al op Madnes, Oerol, het Fries Straatfestival, bevrijdingsfestival Fryslan en Simmerdeis!